Milo 04.10.2023 20:57 Zobraziť v diskusii

Re: Covidovanie 2.0

V Poľsku vstúpilo 1. októbra do platnosti nové "Nariadenie ministra zdravotníctva ohľadom povinného očkovania"

na základe "Zákona o prevencii a boji proti infekciám a infekčným chorobám u ľudí"

Toto nové nariadenie je primárne zamerané na povinné očkovanie detí a mladistvých. Ochorenia, proti ktorým je očkovanie povinné: Záškrt; tuberkulóza; invazívne infekcie Haemophilus influenzae typu b; invazívne infekcie Streptococcus pneumoniae; čierny kašeľ; častá parotitída (mumps); osýpky; Kiahne; akútna rozšírená detská paralýza (poliomyelitída); rubeola; tetanus; vírus hepatitídy B; besnota; infekcie spôsobené rotavírusmi.

Povinné očkovať sa sú tieto skupiny osôb: Deti a dospievajúci od narodenia do 15 rokov (očkovanie proti tuberkulóze), deti a dospievajúci od 6 týždňov do 19 rokov (zvyšok zoznamu hore) a osoby pred a po transplantáciach.

Nariadenie o.i. špecifikuje (rozširuje) skupiny osôb, ktoré očkovanie môžu vykonávať, vrátane očkovaní dospelých proti tzv. Covidu.

Link k nariadeniu: https://sip-lex-pl.translate.goog/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/obowiazkowe-szczepienia-ochronne-21878517?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true

--

V spojení s už starším článkom zákona o donucovacích prostriedkoch v prevencii a boji proti infekciám a infekčným chorob je to masívny nástroj na podrobenie si tých, ktorí nepodľahli všestrannému nátlaku zo strany vlád a ich médií. Tento čĺánok zákona vyzerá byť opísaný z policajnej príručky pri zasahovaní proti ťažkým násilným zločincom. S rozdielom že zločinci, proti ktorým sa má zasiahnuť, boli nahradení ľudmi, ktorí sa odmietajú podrobiť genetickej manipulácii produktmi s už známymi krátkodobými "vedľajšími" účinkami (ťažko hovoriť o vedľajších, keďže práve oni sú pozorovateľné, na rozdiel od tzv. terapeutických účinkov, ktoré sú nedokázateľné).

Článok 36. - Uplatňovanie priamych donucovacích opatrení (Zákon o prevencii a boji proti infekciám a infekčným chorobám u ľudí) / 2023.1284

(preklad od google je nekorigovaný)

Verzia od: 1. októbra 2023 do: 12. novembra 2023 (aktualizované boli iné články zákona, pozri aj vyššie)

1. Osoba, ktorá sa nepodrobí povinnému očkovaniu, hygienickým a epidemiologickým vyšetreniam, sanitárnym úkonom, karanténe alebo izolácii, povinnej hospitalizácii a u ktorej je podozrenie alebo diagnostikované obzvlášť nebezpečné a vysoko infekčné ochorenie, ktoré predstavuje priame ohrozenie zdravia alebo života iné osoby, môže byť predmetom priameho nátlaku spočívajúceho v držaní, znehybňovaní alebo násilnom podávaní drog(liečiv).

2. O použití opatrenia priameho donútenia rozhoduje lekár alebo zdravotník, ktorý určí druh použitého opatrenia priameho donútenia a osobne dohliada na jeho vykonávanie osobami vykonávajúcimi zdravotnícke povolanie. Každý prípad použitia opatrenia priameho nátlaku je zaznamenaný v zdravotnej dokumentácii.

3. O pomoc pri použití opatrenia priameho nátlaku môže lekár alebo zdravotník požiadať políciu, pohraničnú stráž alebo Vojenskú políciu. Pomoc sa poskytuje za predpokladu, že dôstojníci alebo vojaci sú vybavení na ochranu pred infekčnými chorobami lekárom alebo felčiarom.

4. Pred použitím opatrenia priameho donútenia je o tom upovedomená osoba, voči ktorej sa má opatrenie priameho donútenia použiť a táto skutočnosť sa zaznamená do zdravotnej dokumentácie. Pri voľbe opatrenia priameho nátlaku treba zvoliť čo najmenej zaťažujúce opatrenie pre danú osobu a pri použití opatrenia priameho nátlaku treba venovať osobitnú pozornosť a dbať o blaho tejto osoby.

5. Priamy nátlak zahŕňajúci imobilizáciu možno použiť nie dlhšie ako 4 hodiny. V prípade potreby môže byť uplatnenie tohto nátlaku predĺžené o ďalších 6 hodín, celkovo však nie dlhšie ako 24 hodín.

6. Podržanie je ad hoc, krátkodobé znehybnenie osoby pomocou fyzickej sily.

7. Imobilizácia je dlhodobé zneschopnenie osoby pomocou opasku, rúčky, plachty alebo zvieracej kazajky.

8. Nútené podanie lieku je ad hoc zavedenie liekov do tela osoby alebo ako je uvedené v liečebnom pláne - bez jej súhlasu.

--

Treba podotknúť, že "očkovanie" proti tzv. Covidu nie je momentálne v Poľsku povinné a tento katalóg opatrení teda nemôže byť použitý proti ľuďom ktorí ho odmietajú. Momentálne. Ale môže už byť použitý proti tým, ktorí odmietnu nechať zaočkovať svoje deti.

--


Zdroj a celý zákon:

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zapobieganie-oraz-zwalczanie-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi-17507739?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true

Zdroj s prekladom do slovenčiny:

https://sip-lex-pl.translate.goog/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zapobieganie-oraz-zwalczanie-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi-17507739?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.