Zora 11.10.2023 17:22 Zobraziť v diskusii

Re: Nelegálna migrácia na Slovensku, v Čechách a blízkych krajinách

10.10.23

Rakúsko zadržalo prevádzačov v obci Berg, ďalšieho v Hennersdorfe

Rakúske úrady od minulotýždňového opätovného zavedenia kontrol na hraniciach so Slovenskom zadržali v spojitosti s prevádzačstvom tri osoby v obci Berg a jednu v obci Hennersdorf. TASR správu prevzala z agentúry APA, ktorá sa odvoláva na utorkové oznámenie polície v spolkovej krajine Dolné Rakúsko.

K zadržaniam v Bergu došlo v priebehu niekoľkých hodín v piatok a v noci na sobotu. Do väzenského zariadenia v meste Korneuburg podľa polície previezli troch mužov.

Vo vozidle 42-ročného občana SR sa podľa polície nachádzali štyri neplnoleté osoby, jedna žena a deväť mužov. Išlo o Sýrčanov, ktorí požiadali o medzinárodnú ochranu.

Ďalším zadržaným je podľa polície Rakúšan (48), ktorý sa krátko po polnoci na sobotu pokúsil s vozidlom prejsť na územie Rakúska. Počas kontroly šesť jeho tureckých spolujazdcov požiadalo o azyl. Krátko na to v nákladnom priestore dodávky, ktorú šoféroval 23-ročný Rumun, našli 16 tureckých občanov. Tiež požiadali o azyl.

Ďalšieho údajného prevádzača zadržali v nedeľu obci Hennersdorf na južnom okraji Viedne. Tamojší obyvatelia upozornili políciu, ktorá zastavila dodávkové vozidlo a zatkla moldavského vodiča. Vo vozidle bolo 20 tureckých občanov. Tí o medzinárodnú ochranu nepožiadali.

Rakúsko zaviedlo 3. októbra kontroly na hraniciach so Slovenskom na počiatočné obdobie desiatich dní. Ich cieľom je podľa rakúskeho ministra vnútra Gerharda Karnera zabrániť činnosti prevádzačských skupín a nelegálnej migrácii.

--

Berg je prihraničná obec v Rakúsku, ktorá susedí s okresom Bratislava V /Petržalka, Jarovce, Rusovce, Čunovo/.

V okrese BA V sa nachádzajú 3 hraničné priechody.

Bratislava-Petržalka /Berg, rak./, Čunovo /Rajka, maď./, Jarovce /Kitsee, rak./ - trojhraničné pásmo /slov., rak., maď./.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.