Lin 12.10.2023 12:04 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Izraele

K doplnění včerejších komentářů další info, pod kterým se izraelská anabáze stává opět pochopitelnější.

Včera u P.Bureše vše srozumitelně shrnul Peter Staněk (cca první půlhodina):

V kostce:

Ani pan Staněk nemá situaci za náhodnou, ale vidí ji jako součást dlouhodobého plánu (Izraele a USA v první řadě, plán ale plní mnoho dalších "švábovských" agend).

Již včera se objevily mediální zprávy, které potvrzují, co říká pan Staněk.

Irácká televize odvysílala starý záznam rozhovoru Bibiho s tehdejším egyptským prezidentem Mubarakem. Bibi objasnil svůj plán "přemístit" Palestince z pásma Gazy na Sinaj - a žádal, aby Egypt otevřel svou hranici a nechal "akci" proběhnout. Mubarak byl, samozřejmě, proti.

Další zpráva byla, že Talibán a Hizballáh se chystají zapojit do bojů po boku Hamásu. Pan Staněk doplnil v relaci, že Talibán už má souhlas Iráku přejít přes své území, Írán se ještě nevyjádřil.

A toto všechno dohromady může způsobit nejen (nicotný) mediální nezájem o krach natovské anabáze na UA, ale události (vzhledem k Íránu) mohou zavléct Rusko do dalšího konfliktu a vynutit si na občanech (hlavně EU) další restrikce, které se nedaří "démonkraticky" prosadit.

Pan Staněk v relaci zmiňuje i agendu "inklusivního kapitalismu" (nadnárodní korporace), kde mají být provázány všechny nadnárodní instituce a má se tak vytvořit nová "řídící globální síť") a také již schválený "pakt pro budoucnost". Ten umožňuje "mírotvůrcům" a OSN převzít řízení té země, která se ocitne v nějaké katastrofické situaci. Na to navazuje "princip zvláštní události", který umožňuje té zemi, kterou taková "neplánovaná zvláštní událost" postihne, zbavit se všech svých dluhů = odepsat je.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.