Kaktus 16.10.2023 08:52 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Izraele

Myslím, že celá myšlenka posvátného Izraele a nedotknutelných, všude chráněných židů dostává zásadní úder. Už teď - měl - li by Izrael zájem řešit tento konflikt nějakým smysluplným způsobem, a ne z pozice vyvolené svaté a všedovolující si entity, musel by přikročit na značné ústupky a využít nezápadního zprostředkovatele - ideálně RF.

Jenomže, když v reakci na akci Hamásu provede genocidu obyvatel Gazy, ztratí židovstvo - pokud se od Izraele nedistancuje, jakýkoliv morální kredit ohánět se holokaustem.

Usa nejsou ve stavu schopném podporovat ukrajinu, natož míchat se např. do konfliktu s Íránem, kdyby náhodou někomu z NATO, při podpoře Izraele někde něco uletělo...Mimoto, pokud se krajiny OPEC naserou, přijde ropné KO.

Mi osobně to přijde jako operace na konečné vytlačení USA z blízkého východu. Média to s nekrytickou propagandou samozřejmě nepříčetně přestřelí, takže bude mít přesně opačný účinek - něco jako v případě ukrajiny, v Evropě vyvolá počínání si Izraele silné protesty muslimů a Izrael nakonec bude muset na ústupky, nebo zanikne - bude zaniknut.

Respektive bude muset přestat fungovat jako prodloužená ruka USA. Vyjednávat mezi Izraelem a muslimy bude východ - konkrétně RF řekl bych. Západ nebude pro blízky východ přijatelný.

Židovstvo buď opustí svoji ideu vyvolené vyjímečnosti, nebo zanikne - resp. nebude pro něj místo v novém světě civilizací, tak jak o něm mluvil Putin na Valdai. Nejsou vyjímečné, vyvolené civilizace - jen civilizace.

Počínání si Izraele a jeho postoj samého k sobě a ke všem ostatním je čistou esenci chování západu, ke všem ostatním. I toho jak chápe sebe a jak chápe ty druhé

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.