Kaktus 17.10.2023 09:15 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Izraele

@Lin

No jo tak jedná se o Izrael...to musí Slovanské rozbroje stranou. Média však svoji hyperaktivitou Izraeli jen ublíží, stejně jako v případě Ukrajiny.

Zajimavá je tendence OSN, která je proti Izraelská - komise OSN se nechala slyšet, že nepřiměřené údery na Gazu jsou vojenským zločinem - což jsou, jelikož Izrael se skutečně chová jako prase.

Co se týče pozemní operace - bojová aktivita ve velmi husté panelové zástavbě a velmi rozsáhlou sítí tunelů. Na toto se nedá blitzkrieg aplikovat a jediný smysl to může mít v zabrání dostatečného území Gazy, vyčištění od Palestinců a vytvoření něčeho jako nárazníkové zóny.

Muslimské krajiny OPEC jistě nenechá počínání Izraele a podpůrná aktivity USA chladnými. USA si budou muset zřejmě rozmyslet, zda budou podporovat Izrael (či se vůbec vyskytovat na blízkém východě), přičemž pojedou na své vlastní krátkodobé strategické ropné rezervy, nebo se budou držet zpátky a podpora bude spíš jen PR efekt. Toto bude velmi obtížné, protože stejně tak aktivně jak bylo vyžadováno omezení podpory ukrajiny, tak s ještě větší vervou bude vyžadována neomezená podpora Izraele - což se může USA (nejen jim) vracet v dalším omezování těžby OPEC.

Ale představa, že bude mít Izrael jen omezenou podporu, musí být pro americké i světové sionistické lobby něco nemyslitelného.

No a jak bude stoupat cena ropy, ekonomiku to asi nepotěší - pokud nejsme zrovna strana, která ropu těží a nebo má nadstandartní vztahy s takovou zemí...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.