Lin 19.10.2023 12:54 Zobraziť v diskusii

Re: Európska únia

Berlín, Atény, Barcelona. Města, která dnes prožila neklidný večer a krušnou noc. Všude se konaly mítinky na podporu Palestiny a nebyly zrovna mírné. V USA vtrhli příznivci Palestiny do Kapitolu a hlasitě se dovolávali míru pro Palestinu.

Pak ještě jedna nezvyklá situace. V OSN účastníci opouštěli sál nebo se obraceli zády, když mluvila americká diplomatka.

https://politikus.info/video/156525-v-komitete-oon-diplomaty-otvernulis-ot-posla-ssha.html

Toto vše jen za včerejší noc. A lidé, znalí problematiky varují, že muslimové v Evropě se zradikalizují a takovéto noci budou na denním pořádku (v lepším případě).

Putin se v tomto smyslu vyjádřil hned na počátku bojů a vyzval obě strany k dohodě, ochraně civilistů a "chladné hlavě" při řešení. Olaf Šolc, který včera nuceně objímal asfalt letiště v Tel Avivu, se dneska rozohnil v Bundestagu a (nesmyslně) označil "Putinovo chování" (aniž by blíže vysvětlil, jaké má na mysli) za "vrchol cynismu". Předtím mluvil o Putinově varování před oběťmi z řad civilistů - tak vážně není jasné, co tím Šolc myslel.

Putinovo varování má přitom pevný základ, protože stojí na realitě, kterou zatím nikdo z příznivců izraelské operace Železné meče nevyslovil. Ta operace má být skutečně nelidská a má Gazu rozbít do neobyvatelných ruin, zničit vše živé. ALE - co se stane pak? Jak zareagují muslimové po celém světě? Jaké odvetné akce, kterým bude muset čelit celý svět? Na to neznají odpověď ani v Izraeli, ani v USA, ani v arabských zemích a ani jinde.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.