Milo 22.10.2023 06:27 Zobraziť v diskusii

Re: Správy o cirkvách

Samantha Woll, prezidentka nedenominačnej synagógy Isaac Agree Downtown Synagogue, jednej z mála židovských kongregácií, ktoré zostali v meste Detroit. bola ubodaná na smrť pred jej domom.

Polícia našla 40-ročnú Woll v sobotu o 6:30 v mestskej štvrti Lafayette Park, uviedli miestne médiá. Bola niekoľkokrát bodnutá a nereagovala. Krvavá stopa viedla k jej domu, o ktorom sa polícia domnieva, že môže byť miestom činu, informoval denník Detroit Free Press . Nebol známy žiadny motív.

V roku 2017 denník Detroit Jewish News uviedol Woll ako jednu z pozoruhodných 36 Židov mladších ako 36 rokov . Zaznamenal najmä jej úlohu pri spoluzakladaní moslimsko-židovského fóra v Detroite. „Tým, že natiahla ruku a vytvorila priestor pre spojenie medzi moslimami a Židmi, dala príklad hodnôt uzdravujúcich svet,“ píše sa v správe.

Eric Ward, výkonný viceprezident skupiny Race Forward presadzujúcej rasovú spravodlivosť, napísal na X : „My, ktorí sme zodpovední za nezodpovednú rétoriku a nastavenie nálad, nie sme tí, ktorí pochovávajú svojich mŕtvych. Prosím prosím prosím. Buďte seriózni vo svojich riadiacich pozíciách a vedzte, že vaše slová môžu byť súčasťou vrážd u nás aj v zahraničí.“

-mc

https://www.jta.org/2023/10/21/obituaries/samantha-woll-detroit-synagogue-president-stabbed-to-death-outside-her-home

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.