Kaktus 26.10.2023 08:58 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Zemřel šéf ruské společnosti Lukoil Nekrasov. Náhle se mu zastavilo srdce

Předseda představenstva ruské společnosti Lukoil Vladimir Nekrasov náhle zemřel, bylo mu 66 let. S odkazem na úterní sdělení firmy o tom informovala agentura Reuters. Nekrasova postihlo akutní selhání srdce. Předchozí šéf představenstva Lukoilu Ravil Maganov loni v září zemřel podle zdrojů Reuters po pádu z okna nemocnice v Moskvě. Lukoil je druhým největším producentem ropy v Rusku.

Nekrasov podle Lukoilu pracoval v ropném a plynárenském sektoru téměř 50 let. Působil také jako první viceprezident společnosti Lukoil a jako poradce jejího prezidenta.

V měsících po únoru 2022, kdy ruská vojska vtrhla na Ukrajinu, za nejasných okolností náhle zemřelo několik ruských podnikatelů. Většina z nich měla vazby na energetický sektor.

Lukoil zaujal k ruské vojenské operaci na Ukrajině veřejné stanovisko, což je mezi ruskými podniky neobvyklé. V prohlášení z 3. března 2022 představenstvo společnosti vyjádřilo znepokojení nad "tragickými událostmi" na Ukrajině a vyzvalo k "co nejrychlejšímu ukončení ozbrojeného konfliktu" prostřednictvím jednání. Prohlášení stále zůstává na webových stránkách firmy.

https://echo24.cz/a/HFUhZ/zpravy-svet-zemrel-sef-ruske-spolecnosti-lukoil-vladimir-nekrasov-bylo-mu-66-let

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.