Zora 26.10.2023 15:56 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ

Rusko umožnilo Íránu přístup na leteckou základnu Chomejní v syrské Latákíji.

24.10.23

Sýrie:

Poté, co Izrael v noci na dnešek potřetí během týdne zaútočil na letiště v Damašku a Aleppu v Sýrii, jsou obě letiště mimo provoz. Rusko se proto rozhodlo povolit používání své letecké základny Chmeimin v Latákíji namísto letišť v Damašku a Aleppu, a to i pro íránské vojenské nákladní lety.

Právě obvinění Izraele, že Írán do Sýrie převáží zbraně, které budou (později) použity k útoku na Izrael, nějakým způsobem ospravedlnilo izraelský útok na letiště v Damašku a Aleppu. Co bude Izrael dělat nyní? Odváží se pokusit zaútočit na ruskou leteckou základnu?

Nyní se zdá, že Spojené státy využijí Izrael k útoku na ruskou leteckou základnu. Možná je to ten pravý důvod, proč USA nasadily dvě úderné skupiny letadlových lodí ve východním Středomoří u pobřeží Sýrie.Rusko bylo vždy jejich cílem a ruská základna v syrské Latákii je přímo na okraji Středozemního moře, vystavena plné palebné síle USA.

Ruský prezident Vladimir Putin minulý týden připomněl, že letouny MiG-31, které hlídkují v neutrálním vzdušném prostoru Černého moře, jsou vyzbrojeny hypersonickými raketami Kinžal. Tyto ruské stíhačky vysoko v Černém moři mohou vypálit rakety Kinžal a zasáhnout americké letadlové lodě až ve Středozemním moři.

Zdroj: https://numidia-liberum.blogspot.com/2023/10/la-russie-gifle-israel-en-donnant-liran.html

https://zvedavec.news/vezkratce/19938/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.