Milo 26.10.2023 21:19 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

K optimizmu a nádejam o civilizačných smeroch a ich hodnotách.

Slovami M. Velička:

Pozrime sa na to jednoducho, keď liberálny projekt v globálnom meradle končí - k čomu je veľa príčin: sociálna neusporiadanosť, zlá riaditeľnosť komunít, globálna ekologická kríza a veľa iných, sú to objektívne príčiny, ktoré hrozia zánikom civilizácie. Globálny liberálny projekt končí - a v dôsledku toho - čo treba? Urobiť úplne neúspešnými kultúry, ktoré sú jeho nosičmi, a to je Západná Európa, Veľká Británia, Spojené štáty a celý tento tzv. „subanglosaský svet“ – to jedna strana otázky.


Druhou stranou je, že je nutné určiť vzor pre nasledovanie. Dejiny Sovietskeho zväzu ukazujú, že Rusko môže byť takýmto vzorom: národnostné konflikty boli minimalizované, neexistujú preteky v konzumovaní a tým pádom Rusko nie je generátorom ekologickej krízy; celkovo je všetko viac-menej v poriadku. Teda stávka na Rusko ako vzor príťažlivý pre všetky národy má zmysel.


Otázka z publika: A bude ich projekt tvorivým a spravodlivým?


Odpoveď (M.V. Veličko): V žiadnom prípade. Takým ich projekt nebude. Pretože riešia vlastné úlohy: systém vybudovania globálneho otrokárstva, ideálneho otrokárstva, pri ktorom si otroci myslia, že sú slobodní a drú na majiteľa projektu. 

To znamená, že problémy Ruska a zostávajúceho sveta môžu byť vyriešené iba na základe alternatívneho projektu globalizácie, ktorý by vyjadroval podstatu človeka.

Čoho sme svedkami, nie je vznik novej, spravodlivejšej spoločnosti. Ak sa tejto ilúzie nezbavíme, precitneme spolu s ostatnými národmi sveta už zakrátko v tej istej totalite, ako tzv západ. Treba mať vždy na pamäti: Politici sú nástrojmi riadiacich elít. Ich sľuby, reči, výroky, správanie sú manipulácie, starostlivo navrhnuté PR stratégmi.

Opäť M. Veličko:

Ako uniknúť manipuláciám? Sú štyri jasné univerzálne techniky:


1. Ak vám sú vnucované dva protichodné extrémne pohľady, zamyslite sa nad tým, či neexistuje ešte tretia možnosť (ale v žiadnom prípade si ju ale nepleťte so „zlatým“ stredom). Funguje to nasledovne:


Predostrie sa Lož č. 1 a Lož č. 2. Pravda leží bokom, neprezentovaná, a ak sa budeme snažiť nájsť strednú cestu medzi klamstvom č. 1 a klamstvom č. 2, nikdy ju nenájdeme. Teda je to o tom, či sú vám vnucované dva extrémne protichodne pohľady.


2. Ak vás dotieravo nabádajú k neodkladnému rozhodnutiu, musíte „neodkladne počkať“.

Chápete? Rýchlo, rýchlo, rýchlo, buď takto, alebo nijako – niekto vami manipuluje. Ste svojprávni dospelí ľudia a máte právo sa zastaviť, premýšľať, rozhodnúť sa bez nátlaku a manipulatívnych švindľov.


3. Pokiaľ sa pri rozhodovaní stretnete so snahou aktivovať vaše emócie alebo iný typ psychiky ako ľudský, je to známka možnej manipulácie.


4. Kto bude mať z dlhodobého hľadiska (to je veľmi dôležité: z dlhodobého hľadiska) prospech z toho, čo je vám vnucované? Potrebujete to vôbec?

Teda podľa techniky 1., na otázku, ktorú si kladieme: "Ako dosiahnuť spravodlivú, bezparazitnú spoločnosť?" sú nám podsúvané dve odpovede (zostručnene).

A, Zlá globalizácia podľa "západu"(WEF, WHO, staré OSN) s centrálnou vládou

B, Dobrá globalizácia podľa "východu"(Čína, RF, BRICS, nové OSN) s multipolárnou vládou...

Čo však zostáva, je pyramidálny princíp rozdelenia majetkov a moci vo vnútri štátov, vo vnútri spoločnosti. Elity majú záujem na podiele zo svetového koláča, od ktorého doteraz účinne odháňal všetkých záujemcov strážny pes centrály - USA. Je to však ich boj, ktorý sa netýka vzťahu k ich obyvateľom. Tých - ako je to už po tisícročia zvykom - len používajú na dosiahnutie svojich cieľov. Je príznačné, že dobré nápady na ich ovládanie - napríklad digitalizácia spojená s totálnym sledovaním, redukcia obyvateľstva vakcínami - sa uchytili na obidvoch stranách. A samozrejme, že obidve strany to robia len a výlučne pre dobro svojich obyvateľov. Na istej mocenskej úrovni teda prebieha boj, kto bude dlhodobo profitovať z nového prerozdelenia sveta. Ale nie je to boj o spravodlivú spoločnosť! A nie je to boj na vrchole mocenskej pyramídy.

Aby sme sa vrátili k článku a dostali sa späť do objemnejšej matriošky, v rámci ktorej O. Četveriková článok napísala:

Pokiaľ ide o ekonomickú etiku Tóry a Talmudu, jej chápanie peňazí a bohatstva sa už dávno stalo hlavnou aktívnou ideologickou silou ľudstva a v tomto smere sa judaizmus už premenil na svetovú civilizáciu.

--

Citáty M. Velička:

https://ksbforum.info/discussion/614/m-v-velicko-stretnutie-v-bielorusku

https://ksbforum.info/discussion/comment/23007#Comment_23007

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.