Milo 27.10.2023 19:42 Zobraziť v diskusii

Re: Ďalšia súčasná vec, alebo čím nás chcú strašiť a buzerovať najbližšie

V Holandsku vstúpi od 1. januára 2024 do platnosti zákon, podľa ktorého budú musieť spoločnosti so 100 a viac zamestnancami podávať správy o dopravných prostriedkoch, ktoré zamestnanci používajú na cestu do práce, o palive, ktoré používajú, a o emisiách CO2, ktoré produkujú.

"Zákon o životnom prostredí a plánovaní bol prijatý v súlade s Parížskou klimatickou dohodou podpísanou v roku 2019 a holandskou klimatickou politikou, ktorej cieľom je znížiť emisie CO2 vrátane emisií z pracovných ciest.

Ministerstvo infraštruktúry a vodného hospodárstva stanovilo limit emisií CO2, ktorý sa musí dodržiavať. Na monitorovanie dodržiavania sa budú zhromažďovať a analyzovať údaje predložené podnikmi. Prvé hodnotenie je naplánované na polovicu roka 2026. Ak celkové emisie CO2 zo služobných ciest nebudú pod limitom, vyhláška určí maximálne emisie CO2 na kilometer na jedného cestujúceho, ktoré budú povinné pre všetkých zamestnávateľov.

Zamestnávatelia, ktorí majú povinnosť podávať správy, budú musieť od 1. januára 2024 zasielať ročný počet kilometrov, ktoré najazdili všetci zamestnanci. Správa sa musí predložiť do 1. júla roku nasledujúceho po roku, za ktorý sa správa podáva, pričom sa musí rozlišovať medzi používaním automobilu, motocykla, mopedu/skútra , bicykla a verejnej dopravy.

Okrem toho by sa v prípade potreby mala nechať prejdená vzdialenosť rozdeliť alebo zaradiť podľa druhu paliva."

Sme 3... 2... 1... od zničenia slobody pohybu zavedením uhlíkového pasu v Holandsku....

--

@being_human_rus

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.