Milo 29.10.2023 08:44 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Černochová vyzvala k vystoupení České republiky z OSN

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) v sobotu večer na sociální síti X vyzvala k vystoupení České republiky z OSN. Reagovala tak na páteční rezoluci vyzývající k humanitárnímu příměří ve válce mezi teroristickým palestinským hnutím Hamás a Izraelem, kterou přijalo Valné shromáždění OSN. Česká republika ji jako jedna ze 14 zemí nepodpořila.

„Vím, že je dnes významný den pro Českou republiku a chceme slavit naše 105 výročí republiky. Ale tímto se prostě nedá promlčet, promiňte mi to. Přesně před 3 týdny Hamás vyvraždil více než 1400 Izraelců, což je na jejich počet obyvatel více obětí, než zavraždila militantní islamistické organizace al-Káida 11.9.2001 v USA. A jenom 14 zemí, včetně té naší, se proti bezprecedentnímu teroristickému útoku spáchanému teroristy z Hamás, jasně a srozumitelně postavilo!,“ kritizovala postoj OSN česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

„Stydím se za OSN. Dle mého názoru - nemá ČR - v organizaci, která fandí teroristům a nerespektuje základní právo na sebeobranu, co pohledávat. Vystupme,“ vyzvala Černochová.

--

Hlasovanie o rezolúcii vyzývajúcej na humanitárne prímerie vo vojne medzi Hamas a Izraelom:


https://twitter.com/jana_cernochova/status/1718348872978674122

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.