Milo 29.10.2023 13:12 Zobraziť v diskusii

Re: Globálna vojna o zdroje

Ukrajina plánuje zastaviť tranzit ruského plynu do Európy koncom roka 2024

Ukrajina tranzituje ruský plyn cez Ukrajinu do krajín Európskej únie len preto, aby podporila svojich európskych partnerov, ktorí nemajú prístup do morí požadovaným objemom plynu, vysvetlil v rozhovore predseda predstavenstva NJSC Naftogaz Ukrajiny Alexey Chernyshov s Rádiom Liberty .

Dodal: „Nemôžeme dnes pripraviť niektoré krajiny EÚ, ktoré sú mimochodom našimi partnermi, o možnosť získať modré palivo a pripraviť sa na zimu.

Černyšov tiež zdôraznil, že Európska únia vyjadrila svoj zámer úplne zastaviť spotrebu ruského plynu do roku 2027 a Naftogaz sa zaviazal tento cieľ presadzovať.

„Zaviazali sme sa, že sa to stane čo najrýchlejšie a čo najrýchlejšie a ešte pred tým. Vidíme, že určité procesy už prebehli. Zníženie nastáva s každým ďalším mesiacom. Ale musíme tento proces urýchliť a stimulovať,“ povedal Chernyshov.

Na záver Chernyshov uviedol, že dohoda o tranzite plynu bude dokončená do konca roku 2024 a NJSC Naftogaz Ukrajiny nemá v úmysle ani iniciatívu v nej pokračovať.

https://sud.ua/ru/news/ukraine/284394-pochemu-ukraina-transportiruet-rossiyskiy-gaz-v-es-i-kogda-eto-zakonchitsya-poyasnil-glava-naftogaza

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.