Lin 29.10.2023 19:25 Zobraziť v diskusii

Re: O „duchovnom otcovi“ zjednotenej Európy

Hledala jsem a porovnávala texty, abych nakonec našla jen "mizivo".

Ve zdrojích, dohledatelných na netu, je v tom celkem guláš a já tuším proč. Je to podobné jako s "historií Ukrajiiny". To je takový guláš, že se na "první zátah" vůbec nic nedozvíte a musíte pátrat v mnoha tématech. Ne zdrojích - ale opravdu tématech. A se sionismem je to úplně stejné.

Dneska jsem poslouchala pana M.Kollera na kanálu Paralelně - o současné situaci v Izraeli. A ač si p. Kollera vážím, tentokrát mě nenadchl a naopak přiměl k dalšímu hledání na téma sionismus. On totiž tvrdí, že démonizace sionismu je jen dílem německých revanšistů, protože sionismus není nic horšího, než vyjádření myšlenky, že každý národ má nárok na vlastní stát, svou vlast. A s tím já nesouhlasím a myslím si, že sionismus je mnohem, mnohem víc.


Sionismus má totiž více proudů a ten náboženský je skutečně o tom, že dokud se neobnoví země judejská v biblických hranicích, nemůže nastat příchod mesiáše, boj se zlem a tisíciletá říše zaslíbená.

Ale je zde více směrů - mj. i křesťanský sionismus, který je - myslím si - základem oněch věcí o "elitě" jak o ní mluví paní Četveriková.

Totiž:

Až do objevení se sionismu v 19, století byl judaismus těsně spojený s etnikem. A až poté se přestalo hledět na semitský původ a židem se mohl stát prakticky kdokoliv, kdo přestoupil na židovskou víru. Tedy - buď se židem narodíte nebo se jím stanete. Toto se dá najít i na wiki.

Toto se velice rozšířilo ve 20. století a sionismus se ještě dále dělil. Ale - je zřejmé, že "do sionismu" žida poznal každý podle vzhledu (= příslušnost k semitskému národu podle určitých etnických znaků) - ale po umožnění konvertování se to již poznat nedalo.

(Má pozn.: Myslím si, že konkrétně kvůli křesťanskému sionismu bylo v období 2 války možné, aby jedni židé umírali v lágrech a druzí "rádobyžidé" to financovali a bohatli na tom.)

Ocituji z článku P.Šejnohy (článek vyšel v r, 2002 na BL - v té době ještě nezávislých):

Křesťanští sionisté považují islám za modlářské náboženství a muslimové jsou podle nich vyslanci Antikrista, jejichž cílem je zničit Mesiáše, nastolit vládu teroru a na Konci času lidstvo uvrhnout do pekelných plamenů. Jejich postoje k islámu jsou většinou ještě příkřejší než u židovských náboženských představitelů. Křesťanští sionisté neuznávají nároky muslimů na biblická místa a chtějí zbourat muslimské mešity na Chrámové hoře a rekonstruovat zde Chrám.

https://legacy.blisty.cz/art/10990.html

Sionisté se skutečně považovali (a nejspíš i považují) za "lepší lidi" = ty vyvolené, kteří vstoupí do tisícileté říše božího království. Na ně mi sedí vše, co bylo v článku popisováno.

A nesouhlasím, že sionismus je jen tak neškodný a chce obnovit Izrael v biblické hranici. Mimochodem - to připojení Gazy je právě o tom. Nesouhlasím s p. Kollerem, že onen nebezpečný sionismus je jen pohádkou německého revanšismu. Já mám jako "vzorového konvertitu" zpěvačku Madonnu - a ta se mi jako nevinná a neškodná vůbec nejeví.

Ještě doplňuji: Politika státu Izrael nerovná se politika sionismu. Judaismus nebyl do 20. století spjatý s politikou - sionismus je. A poslední poznámka - Sionismus nevymyslel Herzl, jen rozvinul křesťanský náboženský směr už z 15. století.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.