Lin 31.10.2023 17:37 Zobraziť v diskusii

Re: Európska únia

Noviny Politico přinesly článek s nápadem pobaltských států. Litevský minzahr se svěřil, že jelikož upadá solidarita s UA a nejsou jisté americké peníze (protože v USA je stále více odpůrců), plánují evropské země, přátelské ke Kyjevu, jet do USA a tam přesvědčovat lidi o nutnosti dál podporovat Kyjev. Litevec doufá, že se přidá co nejvíce "přátel Kyjeva", zatím účast na turné potvrdilo Estonsko.

Litevec chce cestovat po celých státech a navštěvovat hlavně firmy, vyrábějící zboží pro UA. Chce jim vysvětlit, že díky penězům od jejich vlády může firma vyrábět a zachovat pracovní místa, protože peníze z rozpočtu končí v amerických firmách jako platba za vyrobené zboží. Takže - je nutné podpořit současnou vládu a přesvědčit Kongres, aby nadále schvaloval "pomoc UA":

https://rusvesna.su/news/1698757927

No... tak ať Litevec doufá, že si toho článku nevšimnou lidi u něj doma - a vlastně u všech, kteří se k této iniciativě přidají. Z těch slov mi totiž jasně vyplývá, o čem celá ta "pomoc" je. Na straně jedné (v USA) pomáhá mírnit krizi a živí americké občany - na straně druhé (na UA) umírají (hlavně mladí) lidé, je ničený životní prostor pro civilisty a vůbec podmínky k životu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.