Lin 31.10.2023 21:17 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Upozorním ještě na jeden aspekt, o kterém si myslím, že souvisí. Zvláště s dnešními událostmi.

Samozřejmě, že plánovači měli s židy a Izraelem vždycky nějaké plány. Ale.... těch plánu je - jako obvykle - víc.

Připomenu ještě jeden scénář, který jsme tu nezmínili. V něm mají židé také páníčkovi posloužit - ale jinak. Zde se s nimi počítá jen na určitou "akci" a to bez ohledu na to, kolik jich přežije. Izrael ani židé nejsou totiž jediným vychovaným a vycvičeným nástrojem plánovačů. Úplně stejné úkoly mohou plnit Arméni.

Jde o to, že u obou jde o postavení nástroje, vzájemně zaměnitelného, protože umějí to samé. A nyní si vzpomeňte na nedávné nepokoje v Arménii a snahu "vrátit si" Náhorní Karabach. Byl to test nebo pokus udělat z Arménie ohnisko?

A další událost, kterou musíme zohlednit, je konference nové Hedvábné stezky v Číně. Ten projekt je připravený, jen ho spustit. Když se podíváte na mapu, kudy má vést jeho pozemní trať, je to právě přes "horkou oblast", kterou může udělat nepřístupnou pro válečný stav jak Arménie, tak Izrael. Námořní trasa pak vede přes Suezský průplav. No a to je nepříjemně blízko hrozícímu válečnému stavu.

Proto si myslím, že v současné době je prioritou současného "stavu" úkol zabránit zprovoznění hedvábné stezky. Tím pádem zůstane už tak ožebračená Evropa bez možnosti obchodovat s Čínou. A tím nemyslím jen EU - ale o tu hlavně jde. EU je/byla největším ekonomickým konkurentem USA a za situace válečného konfliktu na Blízkém Východě nebude pro ni možné ani budovat své montovny v levných asijských státech. Proč? Doprava, přeprava. Jeden směr přes Rusko je zatarasený a druhý přes Blízký východ se právě zatarasuje. Nezbyde než dovážet vše z USA a jeho satelitů.

A možná s tímto souvisí i dnešní (proč až nyní?) oznámení šílených cen za energie u nás. My jako výrobci budeme prodávat vlastní zemi elektřinu úplně nejdráž. Protože - kdyby ne, tak můžeme mít ještě nějakou výrobu a k tomu i výhodu producenta EE. Ale to se nehodí jak EU, tak USA a ani VB. Anglosasové mají svůj plán.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.