Peter MMXX 31.10.2023 23:55 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Sú to USA a ich satelity, ktoré ťažia „krvavé zisky“ z konfliktu na Blízkom východe – Putin

„Pax Americana“, „americký svet“ – s jediným hegemónom – sa rúca a pomaly, ale postupne sa stáva minulosťou,“ povedal.

NOVO-OGARYOVO 31. októbra / TASS /. Spojené štáty a ich satelity ťažia z konfliktov na Blízkom východe a v iných častiach sveta, uviedol v pondelok ruský prezident Vladimir Putin.

"Nesmieme, nemáme žiadne právo a nemôžeme si dovoliť, aby sme sa riadili emóciami. Musíme jasne vidieť, kto skutočne stojí za tragédiou ľudí na Blízkom východe a v iných regiónoch sveta, kto zosnuje smrtiaci chaos, kto z toho ťaží. 

Myslím si, že je to dnes pre všetkých zrejmé - vydávatelia príkazov konajú otvorene a flagrantne. Vládnuce elity Spojených štátov a ich satelity sú hlavnými príjemcami globálnej nestability. 5ažia z toho krvavé zisky," povedal na stretnutí. stretnutie o situácii v Dagestane.

"USA ako globálna superveľmoc slabnú, strácajú svoje pozície a každý to vidí, chápe, aj keď sa pozerá na trendy v globálnej ekonomike. 

Pax Americana, "americký svet" - s jediným hegemónom - sa rúca, pomaly, ale stabilne sa stáva minulosťou,“ povedal s tým, že práve preto sa Spojené štáty snažia destabilizovať Rusko a ostatných rivalov zasievaním nezhôd.

https://tass.com/russia/1699323

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.