Zora 02.11.2023 15:08 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ

Nakba 2.0 oživuje neokonzervativní války

Pepe Escobar

2.11.2023 

Válka Izrael vs. arabské děti, která se zdvojnásobuje jako válka Hegemon vs. Osa odporu, což je zároveň dílčí část války NATO vs. Rusko a NATO vs. Čína, se zcela vymyká kontrole.

V tuto chvíli je již pevně dáno, že s Čínou, která zprostředkovává mír v celé západní Asii, a s Ruskem a Čínou, které se chystají na BRICS 11, doplněné o usnadnění vypořádánat obchody s energiemi mimo americký dolar, by byl vrajecíci úder Impéria předvídatelny:

Zapalme západní Asii

Bezprostředním cílem straussovských neokonských psychopatů a jejich sil za Beltwayem je jít po Sýrii, Libanonu – a nakonec po Íránu.

To vysvětluje přítomnost flotily nejméně 73 válečných lodí USA/NATO ve středním a východním Středomoří – od dvou skupin amerických letadlových lodí po více než 30 lodí ze 14 členských států NATO zapojených do probíhajících válečných her Dynamic Mariner u italského pobřeží.

To je největší koncentrace válečných lodí USA/NATO od 70. let minulého století.

Každý, kdo věří, že tato flotila je shromažďována za účelem „pomoci“ Izraeli v jeho projektu konečného řešení, kterým je uvalení Nakby 2.0 na Gazu, si musí přečíst něco od Lewise Carrolla. Stínová válka, která je již ve hře, má za cíl rozbít všechny uzly Osy odporu v Sýrii, Libanonu a Iráku – přičemž Írán si ponechává jako vrcholný prvek odporu.

Každý vojenský analytik s IQ vyšším než pokojová teplota ví, že všechny ty drahé americké železné vany jsou předurčeny k tomu, aby se staly suboceánskou konstrukcí korálového útesu – zejména pokud je navštíví hypersonické střely.

Samozřejmě to všechno může být jen průměrná americká mocenská projekce/odstrašovací show. Na hlavní aktéry – Írán a Rusko – to však dojem neudělá. Stačí se jen ohlédnout přes rameno na to, co banda pastevců horských koz s falešnými kalašnikovy provedla NATO v Afghánistánu.

Hegemon by se navíc musel opřít o pořádnou síť pozemních základen, pokud by někdy uvažoval o zahájení války proti Íránu. Žádný západoasijský aktér by USA nedovolil používat základny v Kataru, Kuvajtu, Iráku nebo dokonce v Jordánsku. Bagdád se již delší dobu zabývá tím, jak se zbavit všech amerických základen.

Kde je můj nový Pearl Harbor?

Plán B je, jak jinak, zřízení dalšího Pearl Harboru (ten poslední byl podle Tel Avivu jen před několika týdny). Koneckonců pořádání takové okázalé přehlídky diplomacie dělových člunů ve vnitrozemském moři odkrývá lákavý výběr sedících kachen (v angličtině sitting ducks - Lovecký termín. Kachna si přičápne a doufat, že nebude vidět. Stává se tak snadnou kořistí. Poznámka editora).

Je plané očekávat, že šéf Pentagonu Lloyd „Raytheon“ Austin bude brát v úvahu možné, kosmické ponížení Hegemona, když jednu z jeho multimiliardových van potopí íránská raketa. Kdyby se to stalo, tak by se – doslova – stali jadernými.

Alastair Crooke varoval, že všechny horké body mohou vybuchnout najednou a zničit celý (kurzíva moje) americký „alianční systém“.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov jako obvykle přibil hřebíček na hlavičku, když prohlásil, že pokud bude Gaza zničena, výsledná katastrofa bude trvat „desetiletí, ne-li staletí“.

To, co začalo jako hod kostkou v Gaze, se nyní rozšiřuje na celou západní Asii a posléze nevyhnutelně i na Evropu, Afriku a Asii.

Všichni si pamatují na preambuli současných zápalných okolností: Brzezinského rozehraný gambit na Ukrajině, jehož cílem bylo odříznout Evropu od ruských přírodních zdrojů.

Ta metastázovala do největší světové krize od roku 1939. Straussovi neokonští psychopati ve Washingtonu nemají ponětí, jak se stáhnout. Takže za současného stavu je naděje na mírové řešení obou propletených válek menší než nulová.

Jak jsem již dříve zdůraznil, vůdci hlavních producentů ropy – Ruska, Saúdské Arábie, Íránu, Iráku a Kuvajtu – mohou jedním šmahem odříznout téměř polovinu světové produkce ropy a bez jediného výstřelu zničit celé ekonomiky EU a USA. Diplomatické zdroje ujišťují, že se o tom vážně uvažuje.

Jak mi řekl zdroj ze staré školy Deep State, který je nyní v Evropě, vážní hráči se aktivně podílejí na vyslání tohoto vzkazu do Beltwaye, „aby si USA dvakrát rozmyslely rozpoutat válku, kterou nemohou kontrolovat. Až půjdou na Wall St. zkontrolovat expozici vůči derivátům, budou už mít čas si to promyslet, protože dokumenty byly zaslány lidem jako Larry Fink z Blackrocku a Michael Bloomberg.“

Souběžně s tím se ve zpravodajských kruzích rozvíjí vážná diskuse o „nové ose zla“ (Rusko-Čína-Írán) a o nutnosti upevnit jednotný islámský pól.

Vyhlídky nejsou dobré – i když klíčové póly jako Rusko a Čína jasně identifikovaly společného nepřítele celého globálního Jihu/globální většiny. Turecko pod vedením Erdogana jen pózuje. Saúdská Arábie nebude investovat do obrany/ochrany Palestiny, ať se děje, co se děje. Američtí klienti/silnice v západní Asii se prostě bojí. Zbývá jen Írán a Osa odporu.

V případě pochybností si vzpomeňte na Jahveho

Mezitím pomstychtivý, narcistický kmen dobyvatelů, mistrů politického podvodu a morálního osvobození, hluboce upevňuje svou Nakbu 2.0 – což se zdvojnásobuje jako dokonalé řešení, jak nelegálně sežrat všechen ten plyn u pobřeží Gazy.

Směrnice izraelského ministerstva pro zpravodajské služby o deportaci, která se týká 2,3 milionu Palestinců, je zcela jasná. Ministerstvo ji oficiálně schválilo 13. října.

Začíná vyhoštěním všech Palestinců ze severní Gazy, po němž budou následovat sériové „pozemní operace“; ponechání otevřených cest přes egyptskou hranici v Rafáhu a zřízení „stanových měst“ na severním Sinaji a později i nových měst k „přesídlení Palestinců“ v Egyptě.

Konzultant pro humanitární právo a politiku Itay Epshtain poznamenal: „Zatím se mi nepodařilo objevit žádný bod programu nebo rozhodnutí vlády, které by schvalovalo směrnici ministerstva. Pokud by skutečně byla předložena a schválena, pravděpodobně by se nedostala na veřejnost“.

Několik extremistů z Tel Avivu to každopádně ve svých výpadech potvrzuje.

Co se týče širší války, o té se již psalo. Už dávno. A chtějí se jí do puntíku řídit, v tandemu s americkými křesťanskými zio-konzervativci.

Všichni si pamatují, jak generál Wesley Clark dva měsíce po 11. září navštívil Pentagon a dozvěděl se o plánu neoconů/křesťanských zio-conů zaměřit se během pěti let na zničení sedmi zemí:

Byly to Irák, Libye, Libanon, Sýrie, Somálsko, Súdán – a Írán.

Všechny tyto země byly destabilizovány, zničeny nebo uvrženy do chaosu.

Poslední na seznamu je Írán.

Nyní se vraťte k Deuteronomiu 7,1-2.24:

„Jahve řekl Izraeli, že určil „SEDM NÁRODŮ VĚTŠÍCH A SILNĚJŠÍCH, NEŽ JSI TY“ (velká písmena doplněna autorem), které „musíš dát do klatby zničení“ a „neprojevovat jim slitování“. Pokud jde o jejich krále, „jejich jména pod nebem vymažeš“.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.