Milo 02.11.2023 19:15 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Pyramída vyskladaná z ťažkých, nemobilných kamenných blokov, na dôvažok na vyšších poschodiach zacementovaná incestnými príbuzenskými vzťahmi a zábranami proti prieniku informácií nadol nemôže byť ani efektívna a ani spravodlivá. Myslím, že dejiny to dostatočne potvrdzujú. Chýba možnosť rozvoja, posunu, dynamiky. Jedinou možnosťou zmeny je nechať pyramídu explodoval a vystavať znova - čo by mohlo zodpovedať cyklu opakujúcich sa globálnych katastrof.

Je pravdou, že v praxi iný model ako pyramidálny nepoznáme - tak ho bude treba vymyslieť:) Inšpirujúci model od kolegu je princíp vodnej kvapky, v ktorej prebieha na povrchu i zvnútra cirkulačný pohyb, kde sa obmena deje prirodzene, zákonite.

--

K otázke o tom, na čom má byť spoločnosť postavená sa vyjadril M. Veličko vo svojej odpovedi takto:

Problémy Ruska a zostávajúceho sveta môžu byť vyriešené iba na základe alternatívneho projektu globalizácie, ktorý by vyjadroval podstatu človeka. Podstata človeka je obsiahnutá v troch bodoch:

  1. Tvorivý potenciál osobnosti je majetkom celého národa a ľudstva, preto tvorivý potenciál každého dieťaťa musí byť vyžiadaný, osvojený a rozvinutý.
  2. Vzťah k svedomiu a studu: Svedomie je vrodený náboženský zmysel a všetci by mali žiť pod nadvládou svedomia.
  3. Vôľa, ako schopnosť indivídua podriadiť seba samého a priebeh udalostí uvedomelej účelnosti, musí byť rozvinutá. Tvorivý potenciál musí byť realizovaný uvedomelou vôľou pod nadvládou svedomia.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.