Zora 03.11.2023 15:06 Zobraziť v diskusii

Re: Nová vláda SR

VIDEO: Danko kritizoval Fica za jeho hlasovanie na summite EÚ, keď premiér súhlasil s vojenskou pomocou Ukrajine aj dvoch najproblematickejších ministrov za stranu Hlas. Dolinkovú za jej očkovacie chúťky a Druckera za jeho koketovanie s politicky orientovanými mimovládkami, aby na našich školách tlačili svoju agendu

01.11.2023

Podpredseda NR SR a šéf koaličnej SNS Andrej Danko v rozhovore pre Hospodárske noviny komentoval aktuálne spoločensko-politické dianie. Zároveň priznal, že súčasná koalícia nemusí dlho vydržať.

Predseda SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko bol hosťom relácie Doslova portálu hnonline.sk. Vysvetľoval nielen svoj postoj k Rudolfovi Huliakovi, ale prezradil aj názory na ďalších koaličných partnerov a hlasovanie premiéra Roberta Fica na zasadnutí Európskej rady v Bruseli.

Danko vyhlásil, že prezidentka Zuzana Čaputová ľudsky aj politicky ublížila Huliakovi, keď ho odmietla vymenovať za ministra životného prostredia.

Dodal, že Huliak raz bude minister. Ako presne to presadí, nekonkretizoval. „Keď raz niečo poviem, tak si za tým stojím. Pán Huliak, verím, že raz bude minister. Pani prezidentka Čaputová prekročila svoje kompetencie. Nemala na to žiaden dôvod. Prezidentka mu ublížila,“ povedal Danko v relácii.


Prezradil tiež, že bude viesť kandidátku SNS do volieb do európskeho parlamentu. Či ostane v Bruseli po zvolení, ešte nevie.


„Budem sa rozhodovať podľa politickej situácie. Ak pani Dolinková bude rozprávať o povinnom očkovaní a Drucker, že mimovládky na školách nie sú problém, tak neviem, do kedy takáto vláda vydrží,“ vyhlásil.

Pustil sa aj do Roberta Fica. Nepáči sa mu, ako premiér hlasoval na summite EÚ. Jednohlasne prijali záver, že Únia bude Ukrajinu podporovať aj vojensky dovtedy, kým je to nevyhnutné.

„To, že to Robert Fico podporil, s tým nesúhlasím a budem mu to určite tlmočiť, pretože treba vždy v politike jedno rozprávať a tak aj konať. To, že sami vidíte v texte vojenskú podporu, pričom jasne komunikuje, že vojenskú podporu odmietame, to bolo pre mňa prekvapivé. Ešte som nemal možnosť sa ho na to spýtať, prečo taký postoj zaujal, bolo to prekvapivé,“ vysvetlil šéf národniarov.

Naďalej trvá na tom, aby zo Slovenska nešla na Ukrajinu žiadna vojenská technika.

Andrej Danko ďalej vyhlásil, že súčasná koalícia nemusí dlho vydržať a že bude kandidovať do európskeho parlamentu. Predsedovi SNS prekážajú najmä ministri Hlasu, napríklad ich návrhy o povinnom očkovaní či postoj k mimovládkam v školách.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková podľa neho „rozpráva o povinnom očkovaní“ a minister školstva Tomáš Drucker o tom, že „mimovládky v školách nie sú problémom“„Neviem, dokedy môže taká vláda vydržať,“ vyhlásil Danko pre Hospodárske noviny.

Ak sa Dankovi podarí dostať do europarlamentu, zváži, ako bude pokračovať ďalej. „Budem sa rozhodovať podľa politickej situácie,“ dodal.

Hrajú tu s nami falošné hry s Grétou či uhlíkovou stopou:

https://www.tiktok.com/@andrejdanko128/video/7296453207851683104

Reportáž TV Markíza:

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/865095-andrej-danko-sa-pustil-do-fica-za-jeho-hlasovanie-na-summite-eu-skritizoval-aj-ministrov-hlasu

V rozhovore s predsedom SNS Andrejom Dankom sa dozviete:

• Ako myslel vyjadrenie, že Rudolf Huliak sa dotkne výkonu.

• Či má rovnaké názory na klimatickú krízu a medvede.

• Kto bude šéfom novovznikajúceho rezortu pre cestovný ruch.

• Čo si myslí o rokovaní Európskej rady, na ktorom už bol premiér Robert Fico.

• A či podpori poslanca za SNS Petra Kotlára, ktorý chce vyšetrovať covidové opatrenia.

Celý rozhovor aj v článku TU.

https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96113004-danko-pre-hn-nesuhlasim-s-tym-co-fico-podporil-v-bruseli-prekvapilo-ma-to-treba-jedno-rozpravat-a-aj-konat

https://www.facebook.com/hospodarskenoviny/posts/711254581047780?ref=embed_post

 Zdroj: tvnoviny.sk / hnonline.sk / YouTube / InfoVojna

https://www.infovojna.bz/article/video-danko-kritizoval-fica-za-jeho-hlasovanie-na-summite-eu-ked-premier-suhlasil-s-vojenskou-pomocou-ukrajine

--

Ledva vychladol podpis na koaličnej zmluve ...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.