Lin 03.11.2023 18:59 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

@dum

"Mali by žiť, musí byť rozvinutá, musí byť realizovaný.... No na svete boli a sú stámilióny ľudí ktorí klamú, milióny ktorí kradnú , milióny ktorí nenávidia a státisíce ktorí zabíjajú a svedomie majú úplne zapuzdrené. Už dlhodobo. Je to integrálnou súčasťou ľudských tvorov, súčasť ich egomyslí."

Připojím svou poznámku:

Logicky musí být v mechanismech vesmíru a koloběhu života nástroj, který "vyhodnotí" lidské chování. Stejně, jako učit se je k prospěchu člověka samotného - nikoliv učitelů, školy, rodičů.... - tak osvojení si chování podle svědomí (tj. otevřít ho, rozvinout, přijmout jako svůj kompas) probíhá podle stejného scénáře. Čím dřív to člověk pochopí a přijme, tím lépe pro něj. Jde totiž hlavně o užitek jedince a z tohoto užitku jedince má užitek celá společnost.

Jestliže je prověrkou teorie životní praxe (= jak umím nabyté vědomosti použít), pak je - podle mého názoru - prověrkou duchovního (lidského) růstu tzv. karma. Jde o prosté oživení přísloví "jak zaseješ, tak sklidíš". Podle toho, jak moc si člověk osvojil chování podle kompasu svědomí, tak se mu také odvíjí vlastní život. Někdy i život další - to je různé. Jenže málokdy se stane, že když podvedu Bětku, vrátí mi to a "dá okusit" mou vlastní medicínu. Většinou mi nekalost vrátí někdo jiný a většinou tehdy, kdy to nečekám. A v závažných případech si musím odpykat své zlé jednání v dalším životě. Ten výchovný mechanismus spočívá v tom, abych pochopila a pocítila své hnusné jednání vůči druhým na vlastní kůži. To není o trestu ani o utrpení či zatracení. To je čistě výchovná metoda, do nedávné doby používaná i rodiči k výchově vlastních dětí.

Takže:

Sice se píše nebo říká "člověk musí, měl by" - ale je to v zájmu jedince. Vědomé dodržování určitých lidských zásad duši zušlechťuje, rozvíjí. A to vede k tomu (opět můj názor), že se duše postupně vymaňuje z koloběhu reinkarnace. Neposlušné a zatvrzelé duše se inkarnovat musí a to bez jakéhokoliv výběru = musí se vtělit tam, kam to pro něj "karmická síla" připravila. Duše snaživé a již chápající (i když chybující) si již mohou volit, kam se inkarnují a kdy a jaké zkoušky chtějí projít. No a pak jsou ti, kteří již "vystudovali" a mají Lidské zvládnuté. Ty se již nemusí inkarnovat vůbec. Inkarnují se jen když "jsou povolané", mají velký úkol, misi pro lidstvo, zvláštní poslání.

Připomenu ještě, že světů k inkarnacím je mnoho a já v povídání mám na mysli tento svět, který patří k těm nejobtížnějším.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.