Milo 03.11.2023 21:27 Zobraziť v diskusii

Re: Andrej Devjatov

Správa k udalosti z noci, keď Hamas zaútočil na Izrael:


Komentár A. Devjatova:

24.10. 2023

Z čoho sa tešil Berl Lazar?

Tu je štát Izrael - nemal by existovať. Ako by nemal existovať? Mal by prehrať vojnu. S kým by mal prehrať vojnu? So svetom islamu. Aby svet islamu, tento fundamentalizmus, zničil starý svetový poriadok. To je to, čo svet islamu robí. Robí veľmi dôležitú a potrebnú vec, rozbíja starý svetový poriadok. Aký starý svetový poriadok? Liberalizmus!

Prečo Berl Lazar tancoval a spadol. Prečo sa radoval? No, nepovedali, z čoho sa tešil! Tešil sa, že Hamas zasiahol Izrael! Nepoznáte to z dátumov? Povedali, že sa veľmi tešil zo Silvestra, ale z čoho sa tešil naozaj? Hamas zasiahol Izrael. A Berl Lazar, chabadnik, sa radoval. To je ich plán, ktorý sa napĺňa! A opäť sa nenapĺňa! Všetko sa opäť zastavilo, žiadna vojna nie je.

-

A.P.

https://t.me/perspektivy_svetlye/122

--

28.10.2023

Plánovačom nie sú chasidi, plánovačom sú kabalisti

Hasidim (Chasidi) sa práve teraz necítia dobre. Boli posunutí trochu dozadu. Momentálne nie sú vo veľmi dobrom stave.

Pretože Židovská sovietska socialistická republika Krym nie je Uman,* a nie je tam, kde postavili synagógu v Dnepropetrovsku*. To sú jednak rôzne úrovne, jednak rôzne koncepcie. Chasidi chodia vo svojich lapserdakoch*

Situácia je jednoduchá: veľa ovplyvnili. A tu ide hlavne o to, že mali silný vplyv, ale teraz ich vplyv zoslabol.

Čí vplyv sa zvýšil? Plánovačov. Kabalistov. Šalamúnov plán, ktorý bol napísaný, sa napĺňa. A napĺňa sa úspešne.

Kabalisti vsadili na Rusko. Ale to sú tí, ktorých nevidíte. Oni sú zákulisie. A koho možno vidieť? Vidieť môžete chasidov. Ako vždy, niekto sa musí zodpovedať, a tí sú viditeľní, majú na hlave klobúky.

-

A.P.

https://t.me/perspektivy_svetlye/124

--

*Lapserdak(archaický historický judaizmus ) khalat ( dlhý, priliehavý kabát so šálovými goliermi a vreckami, ktorý nosili aškenázski židovskí muži vo východnej Európe až do začiatku 20. storočia

* Uman, západoukrajinské mesto, kde je pochovaný chasidský mudrc Nachman z Breslova

* v Dnepropetrovsku, Ukrajina, bolo 2012 otvorené najväčšie židovské komunitné centrum na svete, patriace hnutiu/sekte Chabad Lubawitch.

Fotografie sú prevzaté z autorových príspevkov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.