Lin 04.11.2023 11:48 Zobraziť v diskusii

Re: Európska únia

Malá glosa k současnému absurdnímu dění:

Jak si vede současné vedení EU a jeho loutky v guberniích? Nevalně. Nyní sklízejí plody své "diplomacie" = svých velkohubých a siláckých prohlášení, vyhrožování, urážení. A taky lhaní a naprosté neschopnosti.

I když se masmédia poučila a dopředu nehýkají o "úspěších", když pak výsledkem je fiasko, přesto se cosi dozvídáme - i když často z ruhé strany.

Uršula je dnes v Kyjevě a prý je cílem "konzultace o přijetí UA do EU". Kdo tomu věří? 😉

Česká hysterická scéna si "najednou" vzpomněla na Afriku a vyslala vyslance nejpomazanějšího - Fialu. Pokud si Afričani nevzpomenou na dobré jméno Československa, bude tento výlet tak nějak... na pytel... Co taky čekat od "diplomatů", kteří po léta země ze seznamu "vyloučených" jen kritizují, urážejí, pohrdají jimi - a najednou by chtěli "byznys" ? A nejspíš Fijalínovi ani nikdo neřekl, že byznys v Africe již neprobíhá za korálky a stužky a z EU těžko kdo může konkurovat solidním nabídkám odkudsi "z východu". Mementem nám budiž elektrikář Síkela, kterému Saudi zrušili schůzku. Diví se někdo krom Síkely? Zaspali - prostě a jednoduše se prožvanili k úplné prohře. Spíš mi to přijde, jakoby si parazit hledal dalšího hostitele, neb ten dosavadní se buď začíná "odčervovat" - nebo už umírá.

Zářným příkladem velkohubého a velkopanského politika nám budiž sám "velký" Makrón. Toho už nebere vážně vůbec nikdo a nikde. Diplomacie typu "říkej, co chtějí slyšet" ho dovedla do trapných konců - a s ním i Francii. O sérii velmi neúspěšných jednání v Africe raději ani psát nebudu, protože když někdejší kolonie pošle svého "pána a velitele" kamsi - to se nedobře čte.

V našich médiích se ale pomlčelo o velmi trapném jednání kolem Izraele a Gazy. Makrón chtěl být za mírotvůrce a tak nejdříve navrhl přivést do Izraele mezinárodní mírotvůrce a všechno to tam hlídat. To si partneři tak nepředstavovali a odmítli, že se to pro tento případ nehodí. Pak Makrón vytáhl další plán a navrhl pro Izrael libyjský scénář. Dokonce nabídl i francouzská letadla. No... a to už se rozběsnili i izraelští zástupci. Jinak v celém regionu je Makrón znemožněný tím, že při "sjednávání podmínek míru" říkal každému partnerovi něco jiného, každému něco jiného sliboval a tak prokázal, že nemá žádnou vizi ani plán na řešení a jen hloupě plácá.

V současné době dělá Makrón turné po Kavkazu. O Arménii už jsem psala včera (dodávka zbraní), dneska k Ázerbajdžánu. Tam měl Makrón velký zájem o odkoupení nějakého toho naleziště uranu (země je na uran bohatá). A kdyby to nešlo, tak aspoň nějaké ty dodávečky kdyby byly... 😉

Jenže... nešlo. Vyšlo najevo, že celé odvětví těžby uranu je pod ruskou kontrolou a většina nalezišť je také v majetku Ruska. Tedy - pokud bude chtít Makrón nějaký uran, bude muset s prosíkem do Moskvy.

A vzhledem k tomu, jak moc je Makrón "oblíbený" doma, stal se zcela zbytečným panákem - dalším v řadě.

https://www.gorodche.ru/society/4935462-vse-dorogi-vedut-v-kreml-gorkaya-pravda-dlya-emmanuelya-makrona-kotoruyu-on-uznal-v-kazahstane/?utm_source=smi2

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.