Zora 04.11.2023 15:13 Zobraziť v diskusii

Re: Trafil klinec po hlavičke

Trafila:

2.11.23

Jak moc musíte být mimo, abyste lhali jako náš premiér.

Jana Marková

Oni dál likvidují náš průmysl, roztočí kola inflace tak, že vám z úspor zbudou jen papírky, a ještě nás odrbou na zvýšení daní. Já se vůbec nedivím, že se ten člověk tak potí, protože tohle udělat vlastní zemi se u nás asi ještě nikomu nepovedlo.

Takže, pane premiére, jak můžete říct, že se elektřina zdraží jen málo? To jste fakt tak mimo? To vám to Síkela blbě řekl, nebo prostě už máte svůj vlastní paralelní svět se vším všudy? Pokud úmyslně lžete, už tam dávno nemáte být. Pokud už nemáte šajna ani o tom, o čem vlastně lžete, je to mnohem horší, a měl by vás někdo zastavit. Sorry jako.

Chápete, že:

V krizi elektřina zdražila místy už o 100%? A že i kdyby teď zdražila opravdu jen o těch 10% , pořád to bude 100 + 10? Jenže těch 10% je jen pro ty, co už ji mají na stropu. Pro domácnosti, které ne, a skončí jim fixace, to bude klidně zase 100%.

A víte, co je sranda? Víte proč to všechno je? To není žádná krize, to není žádný Rusko, to není žádnej Babiš. Zase lžete. To je proto, že se ERÚ rozhodl zvýšit regulovanou část elektřiny o 70% a víc. Víte sakra vůbec co to ta regulovaná část elektřiny je? Proč ji musíme takhle navyšovat a proč vy jste ji museli dotovat? No protože jedeme na vlně obnovitelných zdrojů. To, že tím platíme všechny ty solární barony je věc jedna. Ale my tím platíme i obrovské posílení a navýšení přenosové sítě. A proč? No protože jsme idioti, a už v roce 2026 budeme muset kvůli výši emisních povolenek zavírat naše uhelné elektrárny, a začít tu energii pomalu dovážet. V době, kdy Čína otevírá uhelky v síle našich 103 Temelínů si tu my hrajeme na celosvětovou ekologii? Zešíleli jste?

A pokud to domácnosti pocítí takhle, tak průmysl tím úplně odstřelíte. Beze srandy. Tam to totiž budou pro energeticky náročné provozy i stovky procent. Jestli pro domácnosti jsou to tisíce, tam to budou desítky milionů. Vy neuvěřitelní lumeni, Česká republika má v porovnání s jinými zeměmi EU rozvinutější průmyslovou základnu a zároveň logicky i vyšší energetickou náročnost, která je zhruba dvakrát vyšší na jednotku HDP, než je průměr EU. Naši velcí spotřebitelé mají už teď čtvrtou nejdražší elektřinu v Evropě a tohle bude konec. Konec konkurenceschopnosti. My jsme na průmyslu životně závislí a vy všechny ty lidi, co v něm pracují, posíláte na Úřad práce i s jejich rodinama. Nebo byste je radši poslal na ukrajinskou frontu?

A víte, co je jedno z energeticky nejnáročnějších odvětví? No třeba pekárny. Co se asi tak stane, když jim násobně vroste cena, co myslíte? Takže ne nějaký desítky procent pro lidi. Zaplatí to v konečném důsledku do mrtě. Prostě rohlík bude stát dvakrát tolik. Víte vůbec, kolik už teď stojí chleba? Těžko.

Takže se laskavě proberte, přestaňte tu plácat nesmysly a začněte s tím něco opravdu dělat. Vám se podařilo ze země, která byla energeticky soběstačná a vyráběla dostatek levné energie, udělat normálního, na libovůli jiných, závislého nevolníka. Pro spekulanty. Pro zelené magory. Pro Brusel.

Ne Putin. Ne Babiš. Vy ničíte všechno na co sáhnete, a ještě máte tu drzost obviňovat lidi, že šíří paniku a dezinformace. Nechte toho!

https://web.litterate.cz/jak-moc-musite-byt-mimo-abyste-lhali-jako-nas-premier/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.