Milo 04.11.2023 19:51 Zobraziť v diskusii

Re: Andrej Devjatov

FRONT HYBRIDNEJ VOJNY KAZACHSTAN

Zhodnotenie rokovaní Macrona s Tokajevom v Astane 01.11.23

Prezident Kazachstanu Tokajev je kariérny diplomat, absolvent MGIMO v roku 1975. Sinológ, ktorý absolvoval stáž na Pekinskom inštitúte cudzích jazykov a potom v rokoch 1979 až 1991 pôsobil vo Veľvyslanectve ZSSR v Čínskej ľudovej republike pod nomenklatúrou Ústredného výboru CPSU. Vrcholom Tokajevovej diplomatickej kariéry bol post zástupcu generálneho tajomníka OSN v Ženeve, kde tri roky komunikoval so špičkou európskej byrokracie a aristokracie.

Je absolútne nemožné, aby sa neznáma osoba dostala na túto pozíciu len tak. Tokajev bol zároveň na užšom zozname kandidátov na post generálneho tajomníka OSN z Ázie, ale Pan Ki-mun prešiel. Človek údajne odnikiaľ a je nominovaný na post generálneho tajomníka OSN - ak toto nesvedčí o Tokajevovom spojení so svetovým zákulisím…

V Ženeve sa Tokajev odfotografoval s veľmajstrom Maltézskeho rádu Festingom. Už, samozrejme, príspevok povolil, ale takéto fotografie spravidla osvetľujú spojenia po zákulisnej línii. A keďže je Tokajev v Európe prijímaný osobami s vplyvom, rozhodne sa dá povedať, že je politikom, pre ktorého sú vzťahy Kazachstanu s Európou prioritou.

M. Festing so Shoigu, pápežom Františkom a Tokajevem

A tu je 01.11.23 návšteva francúzskeho prezidenta Macrona v Kazachstane.

Macron predstavuje francúzske slobodomurárske rády. V súlade s tým Macronova návšteva Astany a príslušné rokovania s Tokajevom svedčia len o tom, že svet v zákulisí odsúva Rusko od európskej voľby, vytláča ho z paneurópskeho domu a tlačí ho do náručia Číny.

Kazachstan je stredoázijská krajina v geopolitickom postavení medzi Európou, Ruskom a Čínou. Tokajev je činorodý. A preto mu tento balík jeho pozícií umožňuje zohrávať nie práve najmenšiu úlohu v prebiehajúcich udalostiach na globálnej úrovni. Preto je na jednej strane v zákulisí spojený s Európou, zatiaľ čo oficiálne prijal kurz a líniu politiky jedného osudu Kazachstanu s Čínou.

A ak si položíme otázku, no a čo z toho má Kazachstan? Musíme predpokladať, že pre Kazachstan je to dobré. Keďže stovky projektov zahrnutých do čínskej stratégie "Jeden pás, jedna cesta" naplnili Kazachstan rozmiestnením výrobných zariadení, hoci tieto zariadenia sú i znečisťujúce. Kazachstan je z hľadiska územia veľká krajina, nie je to preľudnené miesto, vietor tam rozptýli jedovatý dym.

Kazachstan je najbližším spojencom Ruska v rámci ODKB. Preto nie je pre Rusko veľmi príjemné, že sa Kazachstan v zákulisí orientuje na Európu.

Ak si položíte otázku: "Kto zachránil Tokajeva počas vzbury začiatkom januára 2022", tak podľa spravodajských informácií to boli Malťania, bol to Vatikán. Pretože viac nebolo koho zachraňovať. A tam je všeobecná situácia takáto: tá vzbura menila Kazachstan na Turan, na Nový kalifát. Kto mohol túto líniu zastaviť? S najväčšou pravdepodobnosťou to urobil pápež Putinovými rukami.

Kazachstan je s nami, ale už nie je náš. A všetko ostatné vo všeobecnosti vedie k tomu, že zmena kurzu línie a politiky Ruska je nevyhnutná.

Strategická osamelosť Ruska a rastúci strategický zmätok nakoniec povedú k zmene, ktorú prozápadný liberálny "dlhý Putinov štát" (termín tvorcu kremeľských výkladov V. Surkova) nasadí v civilizačnom projekte Veľká Eurázia - Tretia horda.

Vykonal Andrej Devyatov č. 925 z 02.11.23

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.