Peter MMXX 06.11.2023 15:50 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Všetky pokusy zasiať xenofóbiu medzi národmi Ruska sú odsúdené na neúspech, hovorí Putin

MOSKVA 3. novembra /TASS/. Všetky pokusy o zasiatie nepriateľstva, nedôvery a xenofóbie medzi národmi Ruska a všetky provokácie proti krajine sú odsúdené na neúspech, povedal ruský prezident Vladimir Putin vo svojom prejave na národnom fóre „Ľudia Ruska“.

"Som si istý, že všetky pokusy zasiať medzi nás semienka nepriateľstva, nedôvery a xenofóbie, všetky provokácie a agresívne akcie namierené proti Rusku sú odsúdené na neúspech. Pretože sme jednotný národ, zjednotený spoločnou históriou, bratskými zväzkami,priateľstva a vzájomného porozumenia," uviedol prezident podľa internetovej stránky Kremľa.

Rôznorodosť jazykov, náboženstiev a zvykov je skutočným bohatstvom Ruska, a preto štát venuje veľkú pozornosť zachovaniu jedinečnosti každého etnika v krajine, zdôraznil prezident. Poznamenal, že kľúčovou a osudovou misiou bolo a zostáva zabezpečiť medzietnický mier a súlad v krajine, posilňovanie ruskej kultúry a tradičných hodnôt.

"Do tejto rozsiahlej práce je dôležité naplno zapojiť seriózny potenciál náboženských, verejných, vedeckých organizácií a etnicko-kultúrnych združení," poznamenala hlava štátu.

Ruský líder poznamenal, že fórum „Ľudia Ruska“ sa osvedčilo ako uznávaná platforma na hlbokú a komplexnú analýzu štátnej národnej politiky a na zlepšenie jej účinnosti.

„Ľudia Ruska“ je každoročné celonárodné fórum, ktoré vzniklo v roku 2020. Fórum prispieva k výskumu a vývoju mechanizmov posilňovania celonárodnej občianskej identifikácie a jednoty ruského národa, medzietnického mieru a zhody. Fóra sa každoročne zúčastňujú účastníci zo všetkých regiónov Ruska.

https://tass.com/politics/1701227

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.