graul 09.11.2023 20:41 Zobraziť v diskusii

Re: Naši analytici - články

Hneď po pridaní linku na blog Oracla som chcel napísať - ak je Oracle analytik (alebo aspoň anál ytik), tak ja som impresionistický maliar.

Je to ... podľa mojej intuície z toho, čo som za pár rokov vyčítal, vycítil z jeho komentov, niekto, kto nemá nič spoločné so spravodlivosťou, slušnosťou, dokonca nevie ani základy slovenčiny (štylistika, gramatika) a hlavne je úplne mimo, keď príde na zosúladenie teórie a praxe, či inak povedané, súlad medzi slovami a činmi. Konkrétne, keď prišiel čas volieb, referenda a úderka okolo neho začala agitovať za účasť, jedným z ich odporúčaní bolo, že treba voliť tých, ktorých poznáme priamo zo svojho okolia. Nevoliť neznámych, ale niekoho, o kom vieme, čo je zač. To bol ich argument pre potrebu a zmysel ísť voliť. No a jedného dňa sa veľký análytik Oracle rozhodol, že je čas "posunúť sa ďalej", čiže zanechať svoju profesiu (či len krycí príbeh?) IT technika a začať písať naplno, mať "analýzy" ako svoju hlavnú a jedinú činnosť, z ktorej bude mať aj živobytie. Takže zaznela výzva "posielajte na moju kryptopeňaženku príspevky podľa svojich možností... "

Komu posielať tvrdo zarobené peniaze, či už rukami, alebo hlavou ? Kto je ten "veľký" Oracle, ktorého blog spomínal aj slovutný právnik Weis ? Videl ho niekto ? Videli ste jeho tvár, výsledky jeho doterajšieho snaženia, viete kde konkrétne robil ITčkára ? Má šťastnú rodinu, vychováva deti, alebo nemá ani len psa ? Dokázal aspoň vo svojom bydlisku niečo riadiť Ja o ňom neviem s prepáčením ani prd, nikdy som ho nevidel a ak by som bol čitaľom jeho "analýz", tak by som mu mal posielať peniaze, aby ráno vstal a mal zarobené ? Bez poctivej práce ? Vyhrať peniaze v športke je pre tú skupinku nemorálne (mali takú diskusiu), ale cucať iných za nič, keď ide o nich im nesmrdí.

Ešte jedna perlička k inému konceptuálovi, Joxovi. Keď som dal priamu otázku, v ktorom veľkom korporáte to teda mana žéruje, tak jeho odpoveď bola anglická hláska, keď voláte na zrušené číslo. Jeden zo spravodlivých mi odpovedal ako blbcovi. Ale čo by som čakal od niekoho, kto dá na oraclov blog rétorické cvičenie nazvané Otvorený list pápežovi Františkovi a podpíše ho Jox. Aj priemerne vzdelaný človek vie, že otvorený list sa podpisuje plným skutočným menom. Ak je krstený Jox, tak to má fakt pekné meno.

Takže venovať čas analýzam na tom blogu je naozaj zbytočné.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.