Zora 11.11.2023 15:48 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Izraele

Izraelská armáda si pro svou brutální válku v Gaze najala zahraniční žoldáky.

9.11.23

Izrael:

Španělský deník El Mundo přinesl rozhovor s Pedrem Díazem Floresem, známým španělským žoldnéřem, který uvedl, že "mnoho" skupin žoldnéřů se přidalo k izraelské armádě, která jim "velmi dobře platí".

"Přišel jsem kvůli ekonomice, kvůli penězům. Platí velmi dobře, nabízejí dobré vybavení a práce je klidná. Je to 3 900 eur týdně, nepočítaje v to další doplňkové mise," vysvětlil své důvody, proč vstoupil do izraelských sil.

Pedro Diaz Flores již bojoval po boku neonacistických skupin na Ukrajině poté, co Rusko loni zahájilo speciální vojenskou operaci v oblasti Donbasu.

"Poskytujeme pouze bezpečnostní podporu ozbrojeným konvojům nebo jednotkám izraelských ozbrojených sil v pásmu Gazy. Nebojujeme přímo proti Hamásu a nepodílíme se na útočných operacích," řekl.

Dodal: "Máme na starosti bezpečnost kontrolních stanovišť a kontrolu přístupu na hranice Gazy a Jordánska. Je zde mnoho PMC [soukromých vojenských společností] a ty se o práci dělí. Tradičně střežily hraniční terminály mezi Eliatem a Akabou," dodal.

Zdroj: https://french.presstv.ir/Detail/2023/11/07/714181/Gaza---l%E2%80%99arm%C3%A9e-isra%C3%A9lienne-aurait-engag%C3%A9-des-mercenaires-%C3%A9trangers

https://zvedavec.news/vezkratce/19983/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.