Milo 11.11.2023 19:27 Zobraziť v diskusii

Re: Covidovanie 2.0

V Brazílii sa od roku 2024 vakcína proti COVID-19 stane neoddeliteľnou súčasťou brazílskeho národného imunizačného programu (PNI). Toto rozhodnutie je v súlade s odporúčaním Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) podávať ročnú dávku vakcíny.

"Počas pandémie bol zriadený samostatný program na distribúciu vakcíny COVID-19 mimo nášho národného vakcinačného programu. Tento rok túto vakcínu začleňujeme do Národného imunizačného programu," vysvetlila Ethel Maciel, tajomníčka pre zdravie a environmentálny dozor ministerstvo zdravotníctva.

Ministerstvo zdravotníctva odporúča štátom a samosprávam, aby uprednostňovali špecifické skupiny, medzi ktoré patria deti vo veku od 6 mesiacov do 5 rokov, osoby s vyšším rizikom závažného ochorenia, ako sú starší ľudia a ľudia s oslabenou imunitou, tehotné ženy a ženy po pôrode, poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ľudia so zdravotným postihnutím. komorbidity, domorodé komunity, riečne a quilombolské populácie, obyvatelia a personál s dlhodobou starostlivosťou, jednotlivci s trvalým postihnutím, väznení jednotlivci, mladiství a mladí ľudia vykonávajúci sociálno-výchovné opatrenia, pracovníci v detenčnom systéme a jednotlivci bez domova.

"V Brazílii sme mierne rozšírili skupinu v porovnaní s odporúčaniami WHO, ktoré sú obmedzenejšie. V kampani 2024 zachováme rovnaké skupiny ako v roku 2023," ozrejmil tajomník Maciel.

Iné skupiny

Vakcinačná stratégia v roku 2024 bude naďalej uprednostňovať tieto skupiny a v prípade prebytku vakcín sa rozšíria aj na ďalšie segmenty, ako to odporúča ministerstvo zdravotníctva. "Naším hlavným cieľom je teraz globálne aj v Brazílii znížiť závažnosť, hospitalizáciu a úmrtnosť spojenú s ochorením," dodal Maciel.

https://agenciabrasil.ebc.com.br/en/saude/noticia/2023-11/covid-19-vaccine-be-included-brazilian-immunization-program

--

B ako Brazília je prvým pímenom v BRICS

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.