Milo 11.11.2023 19:53 Zobraziť v diskusii

Re: Správy - Balkán

Chorvátsky premiér odvolal ministra obrany zodpovedného za smrteľnú dopravnú nehodu

BELEHRAD 11. novembra - RIA Novosti. Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič odvolal ministra obrany Maria Banoziča po tom, ako prokuratúra informovala o príčinách nehody, pri ktorej zahynul človek a sám minister sa ťažko zranil.

Chorvátska polícia v sobotu informovala, že skoro ráno sa pri výjazde z mesta Vinkovci zrazil džíp s kombi (malým návesom), pričom jeden človek zahynul a ďalší sa vážne zranil. Minister Mario Banozic, ktorý džíp šoféroval, utrpel pomliaždenie mozgu a množstvo ďalších zranení a bol prevezený najskôr do nemocnice vo Vinkovci, potom do klinického a nemocničného centra Osijek. Prokuratúra uviedla, že k nehode došlo tak, že vodič osobného auta začal predbiehať kamión, pričom vzhľadom na počasie a podmienky na diaľnici sa nepresvedčil o tom, že manéver je bezpečný, následkom čoho došlo k zrážke džípu s kombi. Ako uviedla námestníčka okresného prokurátora Vukovaru Biljana Luburic, rýchlosti áut ešte nie sú zistené, očakávajú sa aj výsledky testov vodičov na alkohol v krvi.

"Vyjadrujem sústrasť rodine pána Šariča, ktorý zahynul pri hroznej nehode pri Vinkovcoch. Odvolal som Maria Banoziča z funkcie ministra obrany a dočasne som vymenoval štátneho tajomníka ministerstva obrany Zdravka Jakopa." ,“ cituje chorvátskeho premiéra tlačová služba kabinetu ministrov.

Chorvátska vláda predtým vyjadrila obavy o zdravie šéfa rezortu obrany a sústrasť rodine zosnulého 40-ročného vodiča kombi, po ktorom zostala manželka a dve deti.

Šéf chorvátskeho ministerstva obrany sa podľa neoficiálnej verzie miestnych médií skoro ráno vybral na aute na poľovačku a na mokrej vozovke sa zrazil s návesom kamiónu.

https://ria.ru/20231111/ministr-1908899667.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.