Milo 11.11.2023 20:06 Zobraziť v diskusii

Re: Transhumanismus a virtuálna realita

Kto bude potrebovať spotrebiteľa? Prečo bude potrebný?

Ak prejdeme k transhumanizmu, nebudeme potrebovať prebytočných ľudí. Všetky tie manželstvá osôb rovnakého pohlavia a iné novodobé súčasti rodových vzťahov, javy by mali viesť k zníženiu populácie. To je jeden zo spôsobov, ako znížiť počet obyvateľov.

Spotrebiteľ bude naďalej potrebný, aby bolo možné strihanie vlny zo stáda. Ekonomika bez spotreby sa zastaví. Ekonomika sa zastaví, ak nebude mať kto spotrebúvať. Ak nie sú cestujúci, na čo sú lietadlá? Na to slúži stádo.

Niektorí transhumanisti budú žiť 150 rokov, čiastočne geneticky modifikovaní a čiastočne so vstavanými robotmi. Dobre, táto časť je pre privilegovanú, vyššiu triedu. A aby ste mohli využívať výhody, musíte ich vytvoriť. A na to, aby ste tieto výhody vytvorili, potrebujete zvyšok populácie, ktorá pracuje. Aj keby polovicu tejto práce robili roboty, ekonomika bez spotreby sa zastaví. Ak nie je spotreba, prečo vyrábať? A ak je spotreba len tejto úzkej vrstvy, koľko spotrebujú?

Predstavte si, ako oddelíte potrebných od nepotrebných? Ako? Urobilo sa to prostredníctvom úrovne spotreby. Inštinkt bohatstva je ľudský inštinkt, sociálny inštinkt, nemôžete sa ho zbaviť. A ako definujete bohatstvo? Iba v porovnaní s chudobou. Na to bude slúžiť táto masa, stádo. Stádo bude jesť, pôjde ku korytu. Budú jesť to, čo im dajú, nepodmienený príjem a tak ďalej. Budú tam aj nejako zamestnaní, budú im ponúkať nejakú zábavu. Ale budú konzumovať. Práve preto ich treba.


Aký je zmysel života? O tom to celé je.

-

Andrej Devjatov

https://t.me/perspektivy_svetlye

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.