Milo 16.11.2023 18:12 Zobraziť v diskusii

Re: História a prepisovanie dejín

"Údaje v novej učebnici dejepisu o katyňskej tragédii nezodpovedajú skutočnosti, rovnako ako uznesenie Štátnej dumy z roku 2010, a vážne poškodzujú záujmy a povesť Ruska. Ako informuje korešpondent RIA "Nový deň", uviedol to dnes na plenárnom zasadnutí dolnej komory parlamentu poslanec Štátnej dumy za KPRF Nikolaj Ivanov. Ivanov upozornil najmä na skutočnosť, že nová učebnica dejepisu, ktorú vydal Vladimir Medinskij, "obsahuje goebbelsovskú verziu, že zastrelenie 22 000 poľských vojakov v Katyni bolo dielom NKVD ZSSR".

 V tejto súvislosti predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin dal pokyn na vytvorenie pracovnej skupiny, ktorá by situáciu analyzovala."

https://newdaynews.ru/moscow/811220.html

Nič prekvapujúce. Nie je náhoda, že Medinskij ako minister kultúry bol prítomný a predniesol prejav pri inštalácii pamätnej tabule Mannerheimovi, ktorého si ctí ako "hrdinu prvej svetovej vojny".

Otázkou je, kto bude v pracovnej skupine a či sa Kravcov bude za opravené (ak sa opraví) znenie zodpovedať rovnako, ako sa zodpovedal pred Kadyrovom.

https://t.me/ONCHETVERIKOVA/8790

--

Carl Gustav Mannerheim a sovietsko-fínska vojna:

https://ria.ru/20160809/1473920689.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.