Zora 18.11.2023 11:28 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Rakúska

Rakúsko / Moldavsko

Ďalšie krvilačné psisko v prezidentských sférach:

MEDZINÁRODNÝ ŠKANDÁL! Moldavský prvý pes pohrýzol rakúskeho prezidenta

17 | 11 | 2023

Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen vo štvrtok zistil, že uhryznutie psa je horšie ako jeho štekot! Prvý pes moldavskej prezidentky Maie Sanduovej totiž pohrýzol rakúskeho lídra do ruky počas jeho návštevy v Kišiňove, informuje POLITICO.

K incidentu, ktorý nakrútili médiá, došlo, keď sa Sanduová a Van der Bellen prechádzali po nádvorí prezidentského paláca v moldavskej metropole.

Sanduová priviedla svojho psa, záchranára menom Codruț, na fotenie s Van der Bellenom a slovinskou prezidentkou Natašou Pirc Musar, ktorá bola tiež prítomná na stretnutí, skôr v ten deň.

V jednom momente sa Van der Bellen natiahol, aby pohladil Codruța, ale pes sa naňho vrhol a skočil mu po pravej ruke. Sanduová sa ospravedlnila a vysvetlila, že Codruț bol nervózny. "Je tu veľa ľudí," povedala. Van der Bellena neskôr odfotili s obviazanou rukou.

Sanduová adoptovala Codruța, bývalého tuláka, začiatkom roku 2023 po tom, čo psa zrazilo auto a prišiel o nohu.

„Codruț bol súčasťou nášho tímu v predsedníctve asi 7 mesiacov po tom, čo ho našli na ulici zrazeného autom. Bohužiaľ sa nám nepodarilo zachrániť jeho labku, ale po niekoľkých mesiacoch liečby už veselo behá na 3 nohách,“ napísala na Instagram.


Na sociálnych sieťach zverejnila fotografie na turistike s trojnohým šteniatkom, čím sa z Codruța stala niečo ako online celebrita v Moldavsku.

Van der Bellen a Musar boli v Kišiňove, aby diskutovali o snahe Moldavska vstúpiť do EÚ. V júni bol krajine spolu s Ukrajinou udelený štatút kandidátskej krajiny.

S potešením vítam dnes v Kišiňove prezidentov Van der Bellena z Rakúska a Musara zo Slovinska,“ napísala Sanduová na X. "Naše diskusie zdôraznili silnú podporu pre cestu Moldavska do EÚ, čo predstavuje významný moment na našej ceste k pristúpeniu do Európy."

Codruț nebol médiám k dispozícii na vyjadrenie.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.