Peter MMXX 18.11.2023 19:13 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Rusko je odhodlané spolupracovať so všetkými, ktorí zdieľajú jeho hodnoty – Putin

„Zachovanie identity národov a rovnakých práv a príležitostí pre všetky štáty je zárukou úspešného rozvoja ľudstva,“ zdôraznil ruský líder.

ST. PETERSBURG 17. novembra /TASS/. Rusko je odhodlané spolupracovať so všetkými, ktorí zdieľajú jeho hodnoty mieru a vzájomného rešpektu a ktorí sú pripravení podieľať sa na formovaní moderného multipolárneho sveta, povedal ruský prezident Vladimir Putin na medzinárodnom kultúrnom fóre v Petrohrade – Fóre spojených kultúr. 

"Rusko je nastavené na najužšiu spoluprácu so všetkými, ktorí zdieľajú naše hodnoty mieru, priateľstva a vzájomného rešpektu. S tými, ktorí sú pripravení podieľať sa na formovaní moderného multipolárneho sveta založeného na civilizačnej a kultúrnej rozmanitosti. Zachovanie Identita národov a rovnaké práva a príležitosti pre všetky štáty sú zárukou úspešného rozvoja ľudstva,“ povedal Putin.

Zdôraznil, že Fórum spojených kultúr a diskusie, ktoré sa na ňom konajú, majú pomôcť dosiahnuť tieto ciele a prilákať viac etablovaných celebrít a mladých umelcov, pedagógov, vedcov, podnikateľov a mecenášov umenia.

"Fórum je schopné stať sa trvalou platformou na prijímanie dôležitých rozhodnutí v humanitárnej sfére. Rusko je určite pripravené podporiť takúto prácu," povedal Putin.

Poďakoval rečníkom a zahraničným delegáciám za ich účasť na fóre.

V dňoch 16. až 18. novembra sa po trojročnej prestávke koná 9. petrohradské medzinárodné kultúrne fórum - Fórum spojených kultúr. Podujatie, ktoré organizuje ruská vláda, ministerstvo kultúry a orgány Petrohradu, je uznávané ako podujatie svetovej úrovne. Každoročne združuje tisíce kultúrnych odborníkov z celého sveta: divadelné, operné a baletné osobnosti, režisérov a hudobníkov, osobnosti verejného života, úradníkov a predstaviteľov podnikateľskej sféry a akademickej obce.

https://tass.com/politics/1707939

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.