Milo 19.11.2023 15:40 Zobraziť v diskusii

Re: Monopol na jedlo

Prečo práve larvy múch? Prečo hmyz?

Faktom je, že ide o úplne nové trhy pre monopolizáciu. To je veľa peňazí. S modernými technológiami, rastovými stimulantmi a chemikáliami je možné hmyz pestovať veľmi rýchlo a vo veľkých objemoch. Nie je potrebné dlho čakať na „úrodu“, ako je poľnohospodárstvo, pestovanie plodín alebo chov dobytka. Keď sa pridajú stimulanty, hmyz rastie míľovými krokmi. Milióny tukových lariev sa za pár dní stanú „zdrojom potravy“ pre ľudí! Preto je tu záujem čisto komerčný. Staré trhy za účelom zisku sa stávajú minulosťou, dobou nového kapitalizmu.

A ak si niekto myslí, že je to pre prírodu bezpečné a neškodí, tak sa veľmi mýli. Faktom je, že masový chov hmyzu na kŕmenie ľudí na celom svete nevyhnutne povedie k „únikom“ z takzvaných fariem. Práve hmyz je často nositeľom najnebezpečnejších chorôb a dokáže okamžite zničiť posledné ekosystémy. Nejde o prirodzené procesy, kde je hmyzu presne toľko, koľko je potrebné. Ide o zavlečenie inváznych druhov hmyzu do voľnej prírody, čo sa zase stane skutočnou katastrofou!"

--

Celý článok výskumníka a spisovateľa Pavla Paškova, ktorého všetky aktivity súvisia s ochranou prírody (nezamieňať s environmentalizmom, ktorý verne slúži nadnárodnému kapitálu):

https://pavel-pashkov.com/2023/11/13/insects/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.