Milo 19.11.2023 16:28 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Vláda zaradila "spiatočku" kvôli škandálu okolo "novej kŕmnej základne" z červov. Rosrybolovstvo uviedlo, že v skutočnosti chceli kŕmiť larvami zvieratá: múka, zemiaková kaša a všetky ostatné produkty uvedené v uznesení vlády sú potrebné na kŕmenie rýb.

Zaujímavé je, že sa k tomu dobrovoľne vyjadrilo práve oddelenie Rosrybolovstvo.

Pripomeniem teda slová Denisa Manturova (šéfa ministerstva priemyslu a obchodu), ktorý povedal, citujem doslovne:

"Je to naozaj prekvapenie, keď svet používa bielkoviny z lariev levíka čierneho, a my, ako som povedal, tu držíme krok s dobou. Myslím si, že to chce trochu mentálnej práce zo strany nás všetkých, a čierne lienky by mohli "ísť do toho". Treba sa však snažiť. Hoci, asi sa človek prispôsobí všetkému, aj takýmto veciam"

V Európskej únii zároveň úrady oficiálne zaradili hmyz na zoznam potravín. Aj v USA. A teraz sa takéto "novinky" objavujú aj v Rusku.

A ako vždy, vyhlásenia úradov sa navzájom nezhodujú: samozrejme, Rosrybolovstvo a ministerstvo poľnohospodárstva môžu povedať, že hmyz sa bude používať na výrobu krmiva pre zvieratá. Veď predsa podnikajú so zvieratami! A takýmito vyhláseniami upokojujú spoločnosť a zmierňujú sociálne napätie.

Ale keď to priamo vyhlási ministerstvo priemyslu a obchodu, treba to chápať tak, že sa pracuje na zavedení výrobkov z lariev a iného hmyzu pre ľudí.

Jeden program - pre celý svet.

..

Stovky článkov v médiách v posledných rokoch o tom, ako budú vyrábať jedlo pre športovcov z hmyzu, múku, cestoviny z tejto múky. O tom, aké sú chutné chrumky z lariev. Množstvo rozhovorov s podnikateľmi, ktorí majú v pláne vyrábať produkty z lariev pre ľudskú výživu... je to všetko na nič? Nikto nič neplánuje?

Čo v USA, v Európe už tiež zaviedli hmyz na ľudskú spotrebu? V EÚ schválili múčne červy (ide o parazitické červy, ktoré sa množia v múke a obilninách). Určite naše úrady nekopírujú ich kroky? Nepracujú na spoločnom programe?

Alebo sa im dostalo tvrdej odozvy zo strany spoločnosti, a aby škandál zakryli, dali pokyn Rosrybolovstvu, aby uviedlo, že ryby budú kŕmené červami? A napätie sa uvoľnilo, a nebola to lož: ryby sa vždy kŕmili a budú sa naďalej kŕmiť hmyzom.

Je zaujímavé, že naše obilie sa do Afriky posiela zadarmo. Zároveň sme podpísali 12-ročnú dohodu s Čínou o dodávkach 70 miliónov ton obilia. Takto si vo všeobecnosti vymieňame pozície: obilie pre nich a larvy múch pre nás.

© PAVEL PASHKOV

https://t.me/pavel_v_doroge/3769

--

Súvisiace príspevky:


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.