Milo 19.11.2023 21:32 Zobraziť v diskusii

Re: Globálne správy

Nuž, komu sa páči propaganda, je to z tohoto zdroja ako vždy vydarený kúsok.

[...]

Kdo ovládá banku BRICS? Teď to bude pro Anglosasy opět nepříjemné. Banku ovládají zakládající země v podílech uvedených níže...

[...]

Emócie. Selektívne, jednostranné informácie. Len tak mimochodom, kto sú to vlastne tí tak často spomínaní Anglosasi?

Tu záver informatívneho, o niekoľko matriošiek objemnejšieho článku o BRICS pre tých, ktorí si nenašli čas ho prečítať celý:

[...]

Ak sa na to pozrieme cez jednodimenzionálnu geostrategickú optiku, bolo by preto pochopiteľné, prečo sa USA bránili takýmto reformám MMF. Videli v nich hrozbu pre nadvládu amerického dolára, ktorý takmer storočie dominoval svetovej ekonomike. Ako však bolo načrtnuté na začiatku, geostratégiu a nadnárodnú finančnú architektúru treba vnímať ako viacrozmerné hracie pole.

Monokauzálne kategorizácie a čierno-biele analýzy dobrých a zlých globalistov nie sú správne. Zdá sa, že v tejto viacvrstvovej hre majú americké finančné elity taký istý záujem zničiť dolár ako ich európske a čínske náprotivky.

A zdá sa, že tento plán funguje. Americká mena oslabuje, neustále stráca hodnotu a význam, zatiaľ čo jüan od začiatku roka 2022 pomerne spoľahlivo získava a v súčasnosti predstavuje prinajmenšom skutočnú protiváhu doláru - navyše mnohí daňoví poplatníci už dávno uverili mýtu, že len nadnárodné finančné inštitúcie, menové únie a multilaterálne menové koše dokážu odvrátiť úpadok svetovej ekonomiky.

Bývalý šéf čínskej centrálnej banky Čou Siao-čchuan to už zdôraznil:

"V porovnaní so samostatnou správou rezerv jednotlivými krajinami bude centralizovaná správa časti globálnych rezerv dôveryhodnou medzinárodnou inštitúciou s primeranou sadzbou návratnosti účinnejšia pri potláčaní špekulácií a stabilizácii finančných trhov. (…)

Vďaka svojmu univerzálnemu členstvu, jedinečnému mandátu udržiavať menovú a finančnú stabilitu a ako medzinárodný kontrolór makroekonomických politík svojich členských krajín má MMF, vybavený svojimi odbornými znalosťami, prirodzenú výhodu pôsobiť ako správca rezerv svojich členských krajín."

Cieľom "kreatívnej deštrukcie", ako sa často nazýva geoekonomický chaos v Davose, je globálne platný daňový systém, ktorý udržiava svetová vláda a ktorý sa riadi globálne štandardizovanou menou. Vývoj v posledných rokoch ukázal, že na to nie je potrebná ani vláda v tradičnom zmysle, ani platidlo, ktoré by obiehalo vo všetkých členských štátoch OSN.

Pretože jedna vec by mala byť vo svetle dostupných informácií jasná: Aj keď sa štáty navonok zmietajú v konfliktoch, aj keď vojny, obchodné embargá a sankcie dominujú každodenným správam a finančné elity ľuďom naznačujú, že svetové hospodárstvo je na pokraji kolapsu: na úrovni viacrozmernej geostratégie ťahá všetkých 193 členských štátov OSN za jeden povraz. Všetky majú rovnaký hlavný cieľ: zavedenie technokratického, totalitného a globalizovaného modelu moci.

[...]

--

A toto je záver článku z linku od @Peter MMXX. Vidno rozdiel v úrovni chápania autorov?

Šach a mat. Bravo Putine. Bravo Si. Bravo Módí. Bravo arabští králové.

A bravo ideologickému inspirátorovi BRICS, prezidentovi Brazílie, kterým je Luiz Inácio Lula da Silva!

Vše nejlepší.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.