Lin 20.11.2023 18:54 Zobraziť v diskusii

Re: BRICS

@Milo

Nedá se nevšimnout, že nejsi zrovna fanda BRICS. Vyrozuměla jsme, že si myslíš, že je to konstrukt k ovládání lidí - prostě jen jiná cesta k NWO.

Může být. Rozumím. Ale taky vůbec nemusí. Já zatím v BRICS šanci na změnu v obchodování mezi zeměmi a to šanci k lepšímu. Už jen v návratu k vlastním měnám. Hlavní vidím v šanci vymanit se ze současného dolarového tobogánu, z vlivu anglosaských nadnárodních bank a finančních institucí.

A dobře vím, že to hned nebude "to pravé pro člověka". Ale bude to možnost vybrat si. Za socíku byly podobné instituce, jaké zavádí BRICS - a fungovaly dobře jako vyvažování v systému. Žádná ze stran se nemohla "urvat" tak, jako je to nyní. Musela zachovávat určité podmínky, aby se jazýček vah nezhoupl na druhou stranu.

Já chápu BRICS takto. A jak už tu byla jinde řeč - vnímám ji (= organizaci) jako přechodnou fázi. No a vůbec nemám odpor vůči arabským bankám, protože ty mají v lecčem lepší systém a chování, než banky anglosaské. A opět - i ony mají být jen vyvažováním v systému, přechodová fáze.

Když se podíváš dozadu do minulosti, tak úplně všechno v lidské společnosti - pokud není vyvažováno a má možnost se "vychylovat" - se časem vychýlí tak, že z bohulibé služby se stane peklo a vězení.

Milo, toto je z mé strany taky jen názor - nic víc. Tak to vidím já a objasňuju svůj pohled. Třeba se mýlím, ale píšu, z čeho vycházím. A to je postupnost a posloupnost. Nic nového, co se rodí, nepřijde na svět dokonalé. Musí se upravovat, měnit nebo zanikne a nahradí ho jiný "model". A pro mě je zásadní, že se rodí, že vzniká.

Teď sem přidám ne zcela související závěr: Čínu.

Vzhledem k tomu, že bylo "režiséry" zamýšleno nahradit USA Čínou a to v roli "velkého dozorce světa", zatím se to ne zcela povedlo. Čína není tím, čím měla být. Možná je to zásluhou skupiny kolem pana Si a možná ne. Možná se časem do této role stylizuje. Všechno je možné, zatím nemáme dostatek informací k závěrům. Víme jen to, že USA se rozpadají a jaký systém přijmou - to si netroufám odhadovat.

Jenže to, že Čína (zatím) neplní roli světového četníka a usiluje o roli ekonomické velmoci, neznamená, že Čína je "lidumil" a můžeme od ní očekávat jen lidské podmínky. Ale i toto je jasné od samého počátku změn před cca 40 lety. Ty podmínky měly být podle plánovačů velmi tvrdé - a to zatím není - což je jediný rozdíl oproti plánům. Takže - Čínu je potřeba velmi bedlivě hlídat, pozorovat.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.