Lin 20.11.2023 19:43 Zobraziť v diskusii

Re: Globálne správy

Mám vysvětlení. Souvisí to s pojmem "anglosas". Já ho používám často, protože mi vystihuje podstatu = rodovou spřízněnost, vládcovskou linii, trvající několik tisíciletí.

Sasové byli prvním germánským kmenem, "převychovaným" od Římanů. Jak, čím, proč - nechci tu konspirovat. Legenda praví, že Římani velmi dlouho nemohli ovládnout Evropu. Vždycky to, kam postoupili, velmi brzy dobyli zpět "barbarské kmeny" (názvy jsou různé - od Galů přes Kelty až po Germány a Slovany). Je legenda o porobě Sasů - vynechám ji. Faktem zůstává, že Sasové se stali hlavní zbraní v boji "s barbary". Podobně byly pak "převychované i některé kmeny anglické. No a rodokmeny dodnes mocných lidí sahají až k Frankům. A kdo byli Frankové? Prý - původně germánský kmen.

A tito rodem spříznění si označovali různými symboly i své země, svá pojítka i části světa, nad kterými mají moc. Jsou na světě jen dvě čtvercové vlajky = Vatikán a Švýcarsko. Pak jsou rozšířena tři erbovní zvířata: lev, orel, drak. Myslím tím erby zemí - ne měst. Přitom drak býval v prvním tisíciletí nejrozšířenějším, později byl měněn právě na lva nebo orla. Všechno to byly země, spojené s anglosasy. Venedocie (dnes Wales). A ten drak je červený. A od kdy se Čína nazývá "země draka"? Já se domnívám - ale nemám ověřené - že znaky prvních čínských dynastií a císařství byly jiné - nikoliv dračí. Zato římské legie na svých korouhvích draka (a červeného) používaly....


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.