Peter MMXX 22.11.2023 13:46 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Číny

Čínsko-ruské vzťahy odolajú skúške komplexnej medzinárodnej situácie — Si Ťin-pching

MOSKVA 20. novembra /TASS/. Čínsko-ruské vzťahy obstáli v skúške zložitej medzinárodnej situácie, Peking ich má v úmysle rozvíjať, uviedol čínsky prezident Si Ťin-pching.

"Svet vstúpil do nového obdobia turbulencií a transformácií. Čínsko-ruské vzťahy obstáli v skúške rýchlych zmien v medzinárodnom prostredí," uviedol v posolstve pre účastníkov 10. dialógu medzi Jednotným Ruskom a Komunistickou stranou Číny.

Čínsky líder upozornil, že na budúci rok obe krajiny oslávia 75. výročie nadviazania diplomatických vzťahov. "Sme pripravení pevne rozvíjať bilaterálne vzťahy s ruskou stranou v duchu večného dobrého susedstva a komplexnej strategickej spolupráce pre rozvoj oboch krajín," zdôraznil.

Kontakty a spolupráca medzi Komunistickou stranou Číny a stranou Jednotné Rusko sú dôležitou súčasťou rusko-čínskych vzťahov v novej ére, upozornil čínsky líder. „Mechanizmus dialógu medzi vládnucimi stranami Číny a Ruska sa už stal jedinečným kanálom a platformou na prehĺbenie politickej vzájomnej dôvery, strategickej spolupráce a presadzovania vzájomne výhodnej spolupráce,“ uzavrel Si Ťin-pching.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.