Milo 25.11.2023 19:29 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

Pridám, že po vybudovaní fabriky bude hospodárska závislosť na "najprogresívnejšom" odvetví priemyslu maximalizovaná. Rozvoj elektromobility - t.j. mobility, ktorá je ideálne sledovateľná a kontrolovateľná - sa môže konečne rozbehnúť aj na Slovensku. Ďalší krok k hospodárskej a tým aj ideologickej závislosti na korporáciách a megainvestoroch.

A: Nechýbajú náhodou na Slovensku pracovné sily? Odkiaľ budú "dochádzať" zamestnanci*?

Tento oznam krátko po voľbách krásne poukazuje, v čom spočíva zmena orientácie slovenskej politiky. Ale, konieckoncov, zem je guľatá, pri zanedbaní vzdialenosti sú pojmy východ a západ v praxi zameniteľné:):

V spoločnosti Guoxuan Tech konalo 15. zasadnutie ôsmeho predstavenstva a formálne nominovala Andreu Nahmer, vedúcu oddelenia výroby, produktov a kontroly investícií spoločnosti Volkswagen AG, ako nového kandidáta na nezávislého riaditeľa a štyri osoby vrátane profesora Sun Zhe z Kolumbijskej univerzity v Spojených štátoch boli nominované ako kandidáti na nezávislého riaditeľa. Frank Engel, riaditeľ spoločnosti Guoxuan Hi-Tech a viceprezident spoločnosti Volkswagen Group (China) (skrátene "Volkswagen China"), vo svojom prejave uviedol, že spoločnosť Volkswagen China bude v budúcnosti spolupracovať s predsedom Li Gongom na ochrane spoločnosti Guoxuan ako "pokladu".


Podľa oznámenia vydaného v máji 2020 získa spoločnosť Guoxuan Hi-Tech strategickú investíciu vo výške približne 1,1 miliardy eur od spoločnosti Volkswagen v Číne, ktorá v nej získa 26,47-percentný podiel a stane sa najväčším akcionárom. V auguste 2020 sa Frank Engel, viceprezident spoločnosti Volkswagen Čína, prvýkrát objavil v predstavenstve spoločnosti Guoxuan Hi-Tech ako nezávislý riaditeľ.

https://news.metal.com/newscontent/101678823/guoxuan-hi-tech-nominated-five-new-directors-and-senior-executives-of-volkswagen

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-group-and-gotion-high-tech-team-up-to-industrialize-battery-cell-production-in-germany-7316

--

*

https://sita.sk/personalne-agentury-biju-na-poplach-urgentne-potrebuju-zamestnat-cudzincov-z-tretich-krajin/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.