Lin 26.11.2023 20:43 Zobraziť v diskusii

Re: Zdroje riadenia....trochu inak

Hlásím, že bych potřebovala víc nápověd. 😉 Nějak nevím, na co odpovídat.

Že dokument nikdo nevytáhl? Když budu mluvit za sebe, tak:

Možná je to tím, že jmenovitě čeští poslanci v EP neplní svou povinnost a jaksi nereferují voličům, o čem se jedná. Znám jediného a tím je Ivan David a ten se snaží přiblížit lidem aspoň něco.

O odpadech a recyklacích občas někde něco proběhlo - ale ne tak, jak je to v dokumentu. A já osobně jsem k recyklacím v EU hodně skeptická, protože jsou jednak energeticky náročné a jednak je tu hodně málo provozů, kde to umějí a dělají. Vždyť se většina vozila na recyklaci do Číny a víme, jak dopadly tetrapaky, které Čína před lety odmítla přebírat. O příšerných továrnách na baterie a bateriích samotných se mi ani psát nechce, protože - dle mého - je výroba i likvidace pro přírodu tisíckrát horší, než pálení uhlí nebo ropných produktů.

Necháme odpady odpadama, protože ses nejspíš ptal na něco jiného a tím "něco" jsou zdroje. Podle mapky je Slovensko na nějaký čas "za vodou" - oproti Česku, kde jsou zdroje už velmi omezené. Tedy - Slovensko je "za vodou" za předpokladu, že si stát udrží vládu nad těmito zdroji a neprodá je někomu zvenčí. Tedy (a teď nevím, jestli jsem vůbec pochopila) - pokud zdroje zůstanou v rukách Slováků, pak se bude "hýbat" celé Slovensko.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.