Lin 28.11.2023 12:33 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Nedávno médii proběhla zpráva, že má EU v rámci dalšího balíčku sankcí proti Rusku zrušit výjimku na dovoz ruské oceli. A toto by se výrazně dotklo i ČR. Takže - Síkela žádá o prodloužení výjimky, protože ČR se bez této komodity neobejde. Zde dvě zprávy - z českého a ruského zdroje:

https://www.pnp.ru/in-world/v-chekhii-podtverdili-prosbu-k-es-snyat-sankcii-s-rossiyskoy-stali.html?utm_source=smi2

Můj komentář - proč sem zprávu dávám:

Čím dál víc vyplývá na povrch, jak ulhaná, nekompetentní a úplně zbytečná je současná vláda. Nejen, že plynu i ropy z Ruska se k nám dováží čím dál víc - ale vláda stále tvrdí, jak nás "zbavila závislosti na Rusku". Je nad slunce jasné - a to myslícím už od samého počátku "hrátek se sankcemi" - že bez ruských zdrojů se Evropa skutečně zatím neobejde. Jen vládě to ještě nedošlo a obávám se, že nikdy nedojde.

Celkem nedávno vláda obstavila Rusům nemovitosti v ČR, ač daně z nemovitostí od nich chce vybírat dál. Z nemovitostí a majetku, který nesmějí používat. Ještě před časem to byly zákazy vstupu do ČR, kde EU se omezila na automobilovou dopravu, kdežto vláda u nás to zazdila ještě i leteckou dopravou. Při každé příležitosti si kopnou do Ruska a ruské vlády, Putina věší v pytli na průčelí našeho ministerstva, bourá pomníky a ruší pietní místa a jako podvraťáci štěkají a cení zoubky všude, kde se cítí "silní".

Toto nejsou politici - a už vůbec ne diplomati. Jsou to aktivisti s úrovní myšlení těch, kteří se přilepují k asfaltu nebo si přibíjejí genitálie k dlažbě. A pak piští a ryčí, že bolí, když se je záchranáři snaží vyprostit. Osobně - já bych je tam nechala a to tak dlouho, až by o pomoc prosili. A pak bych jim nechala zaplatit celou akci záchrany.

A stejného ražení - ovšem s IQ těsně nad stovkou a ještě se tím chlubí - je rozvědčík na Hradě. To, jak se choval při státní návštěvě premiéra R. Fica - to je taková ostuda, že nemám slov. Netuším, jestli se kdy od nás někdo z politiků Slovákům omluví - ale asi těžko při této "sestavě". Omlouvám se aspoň já jako obyčejný občan. Za takové chování by Pepa zasluhoval facku jak barák. Nehodí se ani na vrátného.

PS: K IQ - nevím, jak je to teď, ale v dobách mých středoškolských studií jsme ve třeťáku testy dělali. No a v naší třídě byl pouze jediný student s IQ 118. Ostatní měli všichni nad 120, dva dokonce nad 150. Testující říkali, že těch 120 je běžný průměr u lidí, kteří jsou schopni zvládnout střední školu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.