Milo 29.11.2023 06:47 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Latinské Ameriky

Novozvolený argentínsky prezident Javier Milei, katolík, ktorý chce po svojom funkčnom období konvertovať na judaizmus, poďakoval za víťazstvo vo voľbách zosnulému rabínovi Chabad-Lubavitch Schneersonovi

Javier Milei, druhý sprava, navštívi cintorín Montefiore po modlitbe vedľa rabínov Chabad-Lubavitch na mieste odpočinku rabína, rabína Menachema Mendela Schneersona, v New Yorku, 27. novembra 2023. (AP Photo/Andres Kudacki)

Milei išiel do Ohel Chabad Lubavitch pred akýmikoľvek ďalšími stretnutiami s americkými predstaviteľmi alebo Medzinárodným menovým fondom vo Washingtone. Novozvolený prezident podľa jedného z jeho hovorcov konvertuje na judaizmus a v sobotu sa zúčastnil na židovskej ceremónii v Buenos Aires, kde dostal požehnanie od iného rabína.

Zvolený argentínsky prezident predtým označil svoju návštevu Spojených štátov za duchovnú cestu . Bloomberg poznamenáva, že Miley vyrastal ako katolík a nie je známe, kedy sa rozhodol konvertovať na judaizmus.

Nastupujúca administratíva Javiera Mileia sa formuje na jednu z najviac proizraelských vlád v histórii Argentíny, v čase, keď sa iné latinskoamerické štáty vyjadrili proti stratégii izraelského premiéra Benjamina Netanjahua na vykorenenie Hamasu.

https://www.japantimes.co.jp/news/2023/11/28/world/politics/milei-judaism-israel-argentina/

https://www.timesofisrael.com/argentinas-far-right-president-elect-visits-lubavitcher-rebbes-grave/

https://t.me/rbc_news/84808

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.