Lin 29.11.2023 12:07 Zobraziť v diskusii

Re: M.V. Veličko - Stretnutie v Bielorusku

Jejda - já si to neuvědomila. Omlouvám se za ten galymatyjáš, ale oba příspěvky jsou "výsledkem" mého osobního uvažování.

Základem bylo hledání druhého videa, o kterém jsem věděla, že existuje, ale nevěděla jsem, že ho někdo dokonce otitulkoval. Příjemné překvapení - pro mě.

Přednášku jsem hledala v souvislosti se současným konfliktem a většinovým názorem, jací jsou židé chudáci, pronásledovaní tisíciletími - přitom jejich náboženství je to "křesťansky nejčistší".

Když jsem radostně objevila to video a vyposlechla si ho, vzpomněla jsem na Zaznobina a že mi jeho podání informací velmi chybí. Byl mým nejoblíbenějším - vyhovoval mi hlas, tempo, barva i prokládání literárními postavami nebo osobními příhodami. Prostě - uvědomila jsem si, jak mi ten pán chybí. A od toho byl jen krůček k "povzdechu", jak je to dneska a že mnozí pokládají za "giganta" Pjakina. Pokládají ho za "největšího kámoše" a následovníka Zaznobina.... a takového Velička, za kterým je spousta práce, toho mají div že za zrádce. A mnohdy k tomu vůbec nevede nějaká znalost jeho díla či přednášek, ale pouhý fakt, že se u nás dlouho nepřekládal.

To je všechno, moc se omlouvám, že jsem zanesla zmatek...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.