Milo 30.11.2023 22:54 Zobraziť v diskusii

Re: Andrej Devjatov

Veľká konzervatívna veľmoc ako súčasnosť a budúcnosť ruského sveta

S modlitbou k Duchu Svätému - "príď a prebývaj v nás" - sa 28. 11. 23 v Jeremlovskom paláci kongresov pod vedením moskovského patriarchu Kirilla uskutočnilo plenárne zasadnutie XXV. zasadnutia Svetovej ruskej ľudovej rady. Hlava štátu V. Putin sa prítomným prihovoril prostredníctvom videokonferencie.

Ak by sme mali veľmi stručne zhrnúť významy prejavov V. Putina a V. Kirilla (suverenita, zachovanie ľudu, tradičné hodnoty), hovorili o projekte Veľkej konzervatívnej veľmoci ako o žiaducej predvídateľnej budúcnosti krajiny a celého ruského sveta. "Dobrí pastieri" pritom svoje "stádo" nikam nevolali. Spoločným menovateľom by sa dal nazvať verš z ruskej hymny: “Sláva vlasti, sme na teba hrdí".

Čo však na zasadnutí rady nebolo vidieť, to bol závan priazne ducha, o ktorom je známe, že dýcha, kam sa mu zapáči. Lenže, v digitálnom režime "on line" nie je žiadna životná energia a duch sa neprenáša.

Pokiaľ ide o ducha, vo svojich hodnoteniach a zovšeobecneniach vychádza nebopolitika z učenia traktátu Žltého cisára O vnútornom - Huang di Nei jing -, kde milosť ducha (čínsky De) prúdi (v čase) a životná energia (čínsky Qi) sa rozširuje (v priestore).

Nebopolitika teda tvrdí, že na získanie milosti z nebies (na prijatie Ducha pravdy) pre "Božiu iskru" je nutné "vodivé" médium - energia života. A energia života sa generuje prostredníctvom projektov zameraných na budúcnosť od zeme ("nech vznešený hnev vzkypí ako vlna").

Aby sme ľudí pozdvihli k titanským výkonom, je potrebné ukázať im jasný, zreteľný a reálny cieľ - podmanivý sen o inej možnej svetlej budúcnosti na zemi.

Takýmto cieľom štátneho budovania Ruskej federácie môže byť veštcami predpovedaná premena Ruska na krátky čas na vytúžené " Kráľovstvo pravdy - Moc bieleho cára". Takto sa pravda pre ľudí v prvom rade prejaví ako spravodlivosť - rýchle odsúdenie a odveta podvodníkom a zlodejom z rozsiahlej "strany zrady" v Rusku.

Je celkom zrejmé, že projekt Veľkej konzervatívnej veľmoci je projektom tých, ktorí udržiavajú, preto nikam a nikoho nevyzýva.


Uchopenie budúcnosti poskytuje civilizačný projekt "Veľká Eurázia - Tretia horda", ktorý volá Rusko do váženého kráľovstva pravdy a pôsobí ako alternatíva k projektu Veľkej konzervatívnej veľmoci.

Tretia horda je rodina národov nezápadných civilizácií, dedičov Zjednoteného štátu Džingischána (Prvá horda) a Stalinovho socialistického tábora (Druhá horda).

Dedičmi sú predovšetkým Čína, Rusko, krajiny Strednej Ázie a Irán. Všetky sú už zjednotené v rámci Šanghajskej organizácie pre spoluprácu. ŠOS však ešte nedosiahla úroveň jednotného subjektu, ktorý by svojou kumulovanou silou vrátane hodnôt bytia viditeľne odporoval bezduchej transhumanistickej civilizácii Západu.

Úloha zjednotenia dedičov historicky patrí Číne (sféra Veľkého chána Prvej hordy). Čína chce túto úlohu plniť v podobe Spoločenstva spoločného osudu ľudstva (共同构建人类命运共同体).

Pokiaľ ide o Rusko, držiace liberálny poriadok krajiny demokratickej voľby (modrá farba), o jednotnom osude národov pod vedením Číny (červená farba) sa zatiaľ nehovorí.

Čínsko-ruské vzťahy postavené nie na písanom práve, ale na etike rodiny národov, kde otcom je nebo, matkou zem, Čína je starším bratom - patrónom, Rusko je staršou sestrou - mentorom a ostatní sú mladšími príbuznými a príbuznými - to je základný kameň, na ktorom sa dá postaviť projekt Tretej hordy.

Pôsobiť ako projektu môže byť povolané nové vedenie Ruska, ktoré príde k pákam riadenia na základe výsledku ozbrojeného boja za pravdu na Ukrajine (Špeciálna vojenská operácia Ozbrojených síl Ruskej federácie), kde bratské národy Ruska a Ukrajiny platia krvou za strany globálneho súperenia Východu so Západom (v skutočnosti Číny s USA) a výpočet sa robí životmi ľudí na bojisku.

V druhej horde Stalinovho socialistického tábora v ozbrojenej konfrontácii ZSSR a USA vo vojne v Kórei (1950 - 1953) najviac krvi zaplatili čínski dobrovoľníci.


Osud Ruska je celosvetový. Preto pri budovaní úprimných rusko-čínskych vzťahov v globálnom meradle spoločného osudu ľudstva bude musieť Rusko obmedziť silu čínskeho draka a nasmerovať ju na spoločné dobro. V informačnej spoločnosti môže byť obmedzenie sily len koncepčné.

Čerstvou konceptuálnosťou novej éry informačnej spoločnosti, ktorá nie je od nikoho odpísaná, je systém názorov na vlnové procesy existencie, ktorý sa zrodil v Rusku s názvom nebopolitika.

Nebopolitika vychádza z toho, že jedno je rozdvojené (tu dialektika boja protikladov a pohybu vpred - pokrok), ale zmeny prebiehajú vo prepojení troch síl (tu rotačný pohyb). Tieto sily sú: USA - ČĽR - RF.

V prepojení troch síl sa USA snažia narušiť strategickú interakciu medzi ČĽR a Ruskou federáciou. V klasickej geopolitike sa výsledok dosahuje prostredníctvom "žltého nebezpečenstva" v Ruskej federácii.

Čína v prepojení troch síl zvykne hrať úskok prefíkanej opice, ktorá z hory pozoruje boj dvoch tigrov. V podstate lacno profituje z konfrontácie medzi Ruskom a Spojenými štátmi.

Rusko sa drží mimo trojuholníkov zmien a zvykne hrať "šachové partie" v simultánnej hre na viacerých šachovniciach medzinárodných vzťahov, pričom takúto politiku nazýva "multipolárny svet".

Úlohou nebopolitiky je osvietiť tých, ktorým nie je ľahostajné chápanie procesov existencie ako výmeny látok, energie a informácií.

Nebopolitici ukazujú prstom na poučenie z praxe: tí, ktorí udržiavajú, prehrávajú. Kontrola priestoru v informačnej spoločnosti stráca význam. Nakoniec vždy vyhrávajú tí, ktorí ovládajú čas.

Osudom Ruska je celosvetovosť. A do tohto osudu Rusko tlačia okolnosti neodolateľnej sily tektonických procesov globálnej transformácie.

Po ceste najmenšieho odporu voči okolnostiam by bolo historickým šťastím kremeľských lídrov zviesť sa na prílivovej vlne energie Východu a vstúpiť do nového svetového poriadku spolu s Čínou, na jej pleciach a na jej úkor.

--

Vykonal Andrej Devyatov č. 927 z 29.11.23

https://telegra.ph/UDERZHIVAYUSHCHIJ---TERYAET-11-29-2

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.