Peter MMXX 05.12.2023 09:42 Zobraziť v diskusii

Re: Krachujúce banky

64 pobočiek bánk v USA sa má zatvoriť za jediný týždeň

GENERALMCNEWS, 4. decembra 2023

Veľké banky ako PNC Bank a JPMorgan Chase podali návrh na zatvorenie niekoľkých pobočiek vo viacerých štátoch podľa znepokojujúceho vzoru rastúceho zatvárania pobočiek v posledných rokoch.

V období medzi 12. a 18. novembrom niekoľko bánk požiadalo o zatvorenie pobočiek, pričom podľa údajov Úradu kontrolóra meny v USA (U.S. Office of the Comptroller of the Currency) najviac PNC Bank. PNC Bank so sídlom v Pittsburghu požiadala o zatvorenie 19 pobočiek – päť v Pensylvánii, štyri v Illinois, tri v Texase, dve v Alabame a New Jersey a po jednej v Indiane, Ohiu a na Floride.

JPMorgan Chase tesne nasledovala s 18 podaniami – tromi v Ohiu, po dvoch v Connecticute a Južnej Karolíne a po jednom v 11 štátoch vrátane New Yorku, Illinois, Floridy a Massachusetts. 

Citizens Bank sa umiestnila na treťom mieste s 8 žiadosťami o zatvorenie pobočiek – šiestimi v New Yorku a po jednom v Massachusetts a Delaware.

 U.S. Bank so sídlom v Minneapolise podala žiadosť o 7 zatvorení – tri v Tennessee a po jednom v Missouri, Wisconsine, Ohiu a Illinois.

 Bank of America podala 5 žiadostí – dve v New Yorku a po jednom v Texase, Massachusetts a Kalifornii.

 Citibank podala žiadosť o zatvorenie 2 pobočiek a Sterling, Bremer, First National Bank of Hughes Springs, Windsor FS&LA a Aroostook County FS&LA podali po jednom podaní.

 Spolu banky podali návrh na zatvorenie 64 pobočiek.

 Nedávne zatváranie pobočiek je súčasťou dlhodobého trendu zatvárania pobočiek, ktorý prebieha už niekoľko rokov. Zo správy Národnej komunitnej reinvestičnej koalície (National Community Reinvestment Coalition ) vyplýva, že v rokoch 2017 až 2021 zatvorilo 9 percent všetkých pobočiek bánk. Miera zatvárania sa počas pandémie COVID-19 zdvojnásobila.

 Podľa údajov S&P bolo v minulom roku zatvorených 3 012 pobočiek a otvorených 958 pobočiek, čo viedlo k čistému zatvoreniu 2 054 pobočiek. Toto bol tretí rok po sebe, kedy čisté uzávierky prekročili 2 000.

https://generalmcnews.substack.com/p/64-us-bank-branches-file-to-shut?publication_id=1093234&utm_campaign=email-post-title&r=28zeiv

 

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.