Milo 06.12.2023 10:52 Zobraziť v diskusii

Re: Andrej Devjatov

O časovom faktore v súčasnej politike

Kým celosvetové projekty vo "Veľkej hre" sedia za kartovým stolom dejín, kde sa ťahy robia v kruhu a výsledok súboja sa formuje vo zväzkoch troch síl, Kremeľ sa drží modelu "Veľkej šachovnice" a usporadúva simultánnu hru na viacerých šachovniciach.

Tento model (biely začína a vyhráva) sa nazýva "multipolárny svet". V tomto prípade výsledok šachovej partie (napríklad pri špeciálnej vojenskej operácii Ozbrojených síl RF na Ukrajine) ovplyvňuje jednak schopnosť urobiť správne ťahy, jednak faktor času, ktorý je daný na vykonanie ďalšieho ťahu a celej partie. Premeškaný čas aj pri zachovaní výhodnej pozície znamená prehru. Prehra vedie k nevyhnutnej zmene režimu.

Nebopolitika je doktrínou času. Preto oneskorenie ďalšieho ťahu Ruska na Veľkej šachovnici tretej svetovej vojny nového hybridného typu nás núti vyjadriť hlboké obavy z perspektívy, že Kremeľ prehrá hru na Ukrajine nie na bojisku, ale na ubiehajucích hodinách univerzálneho zákona zmeny. Červená zástava na šachových hodinách pre Ruskú federáciu padne v roku 2024.

Podľa nášho odhadu je súčasná partia vedená o dôstojné miesto v novom menovom svete, ktorý sa na pláne svetového zákulisia vytvorí do konca roku 2025. Na čele tohto procesu je "riadená súťaž" medzi ČĽR a USA. Od roku 1979 sa čínsko-americké vzťahy nazývajú "konštruktívna spolupráca". V roku 2022 dosiahol obchodný obrat medzi USA a ČĽR rekordnú hodnotu 760 mld. USD. A počet priamych letov medzi USA a ČĽR prekročil 70 za týždeň. Pre porovnanie, čínsko-ruské vzťahy sa nazývajú "strategická spolupráca dobrých susedov". Obchodný obrat smeruje k 200 mld. USD ročne. Od roku 2022 Rusko, ktoré zasiahla ŠVO, s nasadením nového menového sveta - mešká.

Prvým ťahom Ruska v prebiehajúcej partii bolo “Riabkovovo ultimátum" z 15. 12. 21 adresované USA. V záujme zabezpečenia strategickej stability Moskva požadovala od Washingtonu, aby presunul blok NATO späť k hraniciam z roku 1997. V opačnom prípade Rusko pohrozilo, že odpovie vojenskými a vojensko-technickými prostriedkami. Takouto odpoveďou sa stala špeciálna vojenská operácia ruských ozbrojených síl (ŠVO), ktorú Rusko spustilo 24.2.22.

Skutočný dôvod ŠVO sa pravdepodobne skrýva v dohode Putina a Bidena na ich osobnom stretnutí 16.06.21 v Ženeve. Pozri Bidenovu vetu na tlačovej konferencii: "Výsledok dohody uvidíme o šesť mesiacov". Presne o šesť mesiacov neskôr nasledovalo Rjabkovovo ultimátum. Podľa nášho hodnotenia dohoda súvisí so zachovaním USD ako zúčtovacej jednotky bohatstva vypustením finančnej bubliny dlhovej ekonomiky do reálneho sektora výroby munície, zbraní a bojovej techniky.

Plán strategických obranných síl predpokladal rýchle víťazstvo ruských ozbrojených síl, ale veci sa nevyvíjali podľa plánu, vylodenie sa nepodarilo, krížnik Moskva sa potopil a boje na ukrajinskom javisku postupne nadobudli podobu dlhotrvajúcej pozičnej vojny na vyčerpanie.

Od konca roka 2023 sú útočné možnosti strán bez preskupenia, prezbrojenia a doplnenia pozemných síl útočnou pechotou vyčerpané. Vytvorili sa objektívne podmienky na politické ukončenie ozbrojeného konfliktu. Touto možnosťou by mohlo byť rozdelenie Ukrajiny.

Zatiaľ posledný ťah vo "veľkej hre" tretej svetovej vojny sa uskutočnil 7. 10. 23 úderom skupiny Hamas na Izrael v pásme Gazy. Nejde ani tak o arabsko-izraelskú konfrontačnú konfrontáciu, ale o pomocnú operáciu v rámci stretu civilizácií sveta Západu (dedičov Ríma) a sveta islamu (dedičov kalifátu). Ale ani tam sa plánovačom v zákulisí nepodarilo vyvolať "vyššiu silu" tretej svetovej vojny ako spôsob vstupu do nového valutového sveta a bojové akcie nadobudli aj tam zdĺhavý pozičný charakter.

Teraz musí urobiť krok Kremeľ. Tento krok však zjavne mešká. Za tlak na Kremeľ na rozhodný krok možno považovať "pochod spravodlivosti" z ukrajinského frontu do Moskvy 23. - 24.6.23 Prigožin (PMC "Wagner"). "Vzburu, ktorá nebola", však zastavila priateľská dohoda za účasti bieloruského prezidenta Lukašenka. "Wagner" odišiel do Bieloruska.

Keďže žiadne zjavné vojenské riešenie konfliktu na Ukrajine nie je v dohľade (o použití jadrových zbraní sa neuvažuje), ďalší krok Kremľa môže byť politický.

Podľa spravodajských indícií, ktoré sa prejavujú v rôznych zdrojoch zo zákulisia aj od konajúcich politikov (Lukašenko), sa politické riešenie ukrajinského konfliktu môže realizovať manévrom smerom nahor - obnovením zväzového štátu Ruska a Bieloruska, ktorý by do nového štátu prijal všetky národy - dedičov Zväzu sovietskych socialistických republík vrátane všetkých historických území Ukrajiny.

Predovšetkým ide o (váženú "Židovskú sovietsku socialistickú") republiku Krym. Podľa Šalamúnovho plánu by sa existujúca štátnosť Krymskej republiky mala stať jadrom budúcej Novej Chazárie.

Ak Kremeľ v dohľadnej dobe neurobí politický krok v hre, čas pre projekt Veľkej konzervatívnej veľmoci bude stratený. Celosvetové projekty zmenia model hry zo šachu na karty. A víťazstvo pri prechode na nový menový svet získa spojenie majstrov peňažných záležitostí židovských kabalistov (Šalamúnov plán) s Číňanmi (Spoločenstvo jednotného osudu ľudstva).


Vykonal Andrej Devyatov č. 928 zo dňa 06.12.23

https://telegra.ph/VZYALSYA--HODI-12-06

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.