Malina 07.12.2023 09:08 Zobraziť v diskusii

Re: Nová vláda SR

Iný pohľad na zrušenie 1.9. ako deň pracovného pokoja

Den Ústavy Slovenské republiky


Na Slovensku by se měl stát další státní svátek normálním pracovním dnem, a to 1. září, kdy si Slovensko připomíná schválení ústavy. Ústava [2] je obvykle označována za základní zákon státu, avšak teprve v podmínkách moderního státu tento pojem získal dnešní význam. Zatímco nějaký „základní zákon“ má každý stát, pod pojmem ústavy se rozumí základní zákon, který má určité specifické vlastnosti obsahu a formy! Toto jsme museli zmínit, abychom poukázali na onu důležitou roli ústavy v dnešním státu, tedy ve státu takovém, jak ho dnes chápeme.


Jako argument pro tuto navrženou změnu se používá fráze, že si ministerstvo financí slibuje od tohoto opatření vyšší příjmy státu. Logiku to má, ale to fakt není hlavní účel. Podstatou této “hry” je to, že slovenský národ již vstupuje do fáze, ve které je nutné začít upozaďovat roli slovenského státu v životě obyčejného Slováka. Novou státností “nového” Slováka má být přeci Mezimoří! Takže role jednoho z hlavních pilířů slovenské státnosti, a to ústavy, začíná být relativizována …



Už delší dobu zde na VOLIMCESKO o tomto předpokládaném vývoji na Slovensku píšeme. A opravdu si nemyslíme, že je to nějaká tragédie pro slovenský národ, spíše naopak! Pouze chceme ukázat, jak se to dělá a poukázat na fakt, že vše se nám děje přímo před našima očima. Je to jen o tom, naučit se správně dívat!

https://www.volimcesko.cz/ozdravny-kurz-slovenska-pokracuje/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.