Lin 07.12.2023 18:54 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

V Rusku si všímají, co dělá a říká nová slovenská vláda. Takže neuniklo ani Ficovo vyjádření, že prostě nehodlá předstírat, že Rusko neexistuje. Slovenská vláda s ním bude jednat, protože je to nutné. Fico už se setkal jak s velvyslancem USA, tak s velvyslancem Ruska. Zde zpráva v RJ:

https://rusvesna.su/news/1701965094

Určitě to bude i na našich médiích - ale kvůli zprávě samotné to sem nedávám. Jde mi spíš o ukázku Ficova pragmatismu = tím myslím celé současné slovenské vlády. A konkrétně pro mě je velmi úlevné sledovat tento návrat k normálnosti - v době, kdy v Čechách "marasm krepčajet" . Možná jste postřehli tu roztrpčenou zprávu minulých dní, kdy se napříč masmédii rozebírá "ruská drzost a plán založit nový stát" - cosi jako Rakousko-Uhersko. Bože...🙄

Už ani ruskému humoru tu nerozumějí a mají kousavou nadsázku u Solovjova za "ruský plán"! Tchajvanec toho hned využil - s tím, že "Rusko se nezastaví před ničím" a proto je potřeba pořád podporovat UA, která je - podle tchajwance - prý zastaví (tchajwanec = Vystrčil).

Nehledě na to, že u Solovjova bylo "nové R-U" použito právě proto, že v EU a konkrétně i u nás existují nemalé síly s tímto "snem" a chystají se ho uskutečnit. Konkrétně v ČR je skupina monarchistů dost silná a jde jim o potomka Habsburků na českém trůně. Šlechtické tituly se u nás nesmějí používat a uvádět u jmen už zákonem z první republiky a ten zákon nikdo nezrušil. A přesto je někteří velmi rádi používají, druzí si je zase nechali "vyrobit" za tučný peníz.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.